Vrouwen beleggen succesvol

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van beleggen. Door de lage rente levert sparen namelijk momenteel geen rendement op. Met beleggen kun je op de lange termijn wel rendement halen. Helaas zien we nog steeds dat meer mannen dan vrouwen beleggen. Wij hopen dat daar snel verandering in komt. Vrouwen leven immers langer maar bouwen doorgaans minder pensioen op.

Vrouwen beleggen vaak beter dan mannen

Vrouwen hebben een sterk risicobewustzijn en juist dat maakt hen succesvolle beleggers. Ze willen eerst de risico’s goed begrijpen voordat ze overgaan tot investeringen. In de praktijk blijkt dat deze voorzichtigheid goed is voor het beleggingsrendement. Mannen overschatten regelmatig hun kennis van de beurskoersen en nemen op grond daarvan meer risico. Ze proberen daarmee een hoger rendement te behalen, maar dit lukt vaak niet.

Vrouwen beleggen voor lange termijndoelen

Daar waar mannen vaker kiezen voor beleggingsproducten die op korte termijn tot resultaat leiden, kiezen vrouwen liever voor beleggingsproducten die passen bij hun lange termijndoelstellingen. Misschien hebben ze wat meer geduld en zijn ze beter in staat om te wachten. De handelsfrequentie ligt bij mannen in elk geval hoger, waardoor zij ook hogere handelskosten hebben. Daardoor is het uiteindelijke rendement lager.

Vrouwen beleggen: hoe doet Sequoia dat?

Vrouwen doen dus meer onderzoek en zijn minder overmoedig als het om beleggen gaat. Hun risicobesef en lange termijn beleggingsstrategie werpt zijn vruchten af. Dat vrouwen uitstekende beleggers zijn, bewijst Sequoia al sinds haar oprichting in 2000. Om volledig onafhankelijk te zijn en klanten de volle aandacht te kunnen geven, werd Sequoia Vermogensbeheer namelijk in 2000 opgericht door twee vrouwen. Sindsdien beleggen we met veel succes voor onze klanten. Dat doen we allang niet meer met louter vrouwen; onze mannelijke collega’s zijn ook uitstekende vermogensbeheerders. Van vermogensbeheer.nl hebben we dan ook de hoogst mogelijke expertbeoordeling gekregen (5 sterren) en onze klanttevredenheid bedraagt 8,2. We zijn natuurlijk erg blij met deze goede cijfers. Maar waar we vooral trots op zijn is dat we onze klanten –zowel de vrouwelijke als mannelijke – in ruime mate persoonlijke aandacht geven. We weten wat er speelt en houden rekening met ieders persoonlijke situatie. Behalve dat onze klanten profiteren van onze deskundigheid, stellen wij ze zo nodig ook gerust. Want vermogensbeheer is mensenwerk en daarin onderscheidt Sequoia zich graag van andere vermogensbeheerders.

Wilt u ook profiteren van onze deskundigheid en persoonlijke aandacht? Vul dan het contactformulier in of bel ons op 088-2057979. Wij nemen graag de tijd voor u.

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.