Banksparen en lijfrente

Hoe werkt banksparen?

De overheid wil eigen pensioenopbouw stimuleren. Dat doet ze met enkele belastingvoordelen. Een van de mogelijkheden is banksparen. Hoe werkt banksparen? Het is een manier om nu geld voor later apart te zetten met belastingvoordeel. We noemen het ook wel pensioen sparen.

Hoe werkt banksparen? Er zijn twee fasen:

Hoe werkt banksparen? Fase 1: Opbouwen

U legt gedurende uw leven geld in en u bouwt daarmee rendement op. Dit banksparen kan tot maximaal vijf jaar na het bereiken van de AOW-leeftijd. Vaak stoppen spaarders op het moment dat ze de AOW-leeftijd bereiken. Vanaf het afgesproken moment kan het opgebouwde spaarbedrag gebruikt worden als aanvulling op het inkomen.

Hoe werkt banksparen? Fase 2: Uitkeren

Op de afgesproken datum gaat het opgebouwde tegoed over naar een uitkeringsproduct, dat noemen we een lijfrente. Via de lijfrente wordt het tegoed periodiek uitgekeerd. Met de lijfrente kunt u uw pensioen aanvullen tot het gewenste bedrag.

Regels en voorwaarden banksparen

Om in aanmerking te komen voor de belastingvoordelen, gelden er een aantal regels en voorwaarden bij het opbouwen van een tegoed voor een lijfrente uitkering. De lijfrentestorting – oftewel het banksparen via periodieke inleg - is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting als aan deze voorwaarden wordt voldaan.

Wat levert banksparen of pensioen sparen op?

Hoe werkt banksparen voor uw pensioen? De rente op sparen is momenteel erg laag. Daardoor is nu een grote inleg, dus een flink spaarbedrag nodig om uiteindelijk de gewenste uitkering te kunnen bereiken. Een alternatief voor pensioen sparen is pensioen beleggen. Want beleggen levert doorgaans op lange termijn een hoger rendement op. Sequoia Vermogensbeheer kan u alles vertellen over pensioen beleggen.

Aantrekkelijk alternatief

Wilt u later verzekerd zijn van een mooie oudedagvoorziening? Wij adviseren u er graag over. Aarzel dus niet en neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.