Aanvullend pensioen

Mogelijkheden aanvullend pensioen opbouwen

Er zijn verschillende manieren om pensioen op te bouwen voor later. Naast de AOW wordt vaak pensioen opgebouwd via de werkgever. Dit is echter niet altijd voldoende als u met pensioen gaat. Daarom kan het slim zijn om zelf een aanvullend pensioen op te bouwen. Dat geldt natuurlijk helemaal als u (nog) niets of weinig heeft geregeld voor uw pensioen. Wilt u aanvullend pensioen opbouwen? Lees dan verder of vraag ons om advies. Wij helpen u graag.

Aanvullend pensioen opbouwen

U kunt aanvullend pensioen opbouwen door bijvoorbeeld te gaan sparen of beleggen. Omdat de overheid de opbouw van eigen pensioen wil stimuleren, biedt zij hiertoe enkele fiscaalvriendelijke mogelijkheden. Denk hierbij aan een lijfrente, pensioen sparen, banksparen of pensioen beleggen.

Sequoia en pensioenopbouw

Wilt u ook aanvullend pensioen opbouwen? Denk dan eens aan pensioen beleggen. Dit biedt vaak op lange termijn een beter rendement dan pensioen sparen. De huidige rentestand is namelijk zo laag, dat uw spaargeld nauwelijks rendeert. U moet dan ook veel geld inleggen om later tot de gewenste uitkering te komen. Met pensioen beleggen heeft u meer kans op een hoger rendement. Zeker als u dat onder de deskundige begeleiding van Sequoia doet. Bij Sequoia Vermogensbeheer kunt u relatief veilig beleggen voor uw pensioen. Op een speciale, geblokkeerde beleggingsrekening kunt u op een fiscaal vriendelijke manier uw aanvulling voor later opbouwen. Er gelden wel een aantal regels en voorwaarden voor deze manier van pensioenopbouw. Sequoia kan u er alles over vertellen.

Tussentijds overdragen opgebouwd lijfrentekapitaal

Bent u al bezig met het aanvullend pensioen opbouwen via een lijfrentekapitaal? Het kan zijn dat de kosten van uw huidige polis hoog zijn. Goed nieuws is dat u het opgebouwde vermogen in uw huidige (dure?) polis tussentijds kunt overdragen. Het beleggen voor uw pensioenaanvulling tegen lagere kosten en een hoger verwacht rendement via Sequoia behoort zeker tot de mogelijkheden! Wilt u ook met een mooi rendement aanvullend pensioen opbouwen voor later? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.