Pensioen beleggen

Het opbouwen van vermogen voor later is iets om nu over na te denken.
Wat is voor u de beste keuze: pensioen beleggen of sparen?

Pensioen beleggen of pensioen sparen?

Het opbouwen van vermogen voor later is iets om nu over na te denken. Wat is voor u de beste keuze: pensioen beleggen of sparen? Op basis van uw persoonlijke situatie en doelstellingen adviseert Sequoia of pensioen beleggen bij u past.

Pensioen

Er zijn verschillende manieren om pensioen op te bouwen voor later. Naast de AOW die iedereen, die in Nederland woont, opbouwt, wordt vaak pensioen opgebouwd via de werkgever. Dit leidt echter niet altijd tot de gewenste uitkeringen als u met pensioen gaat. Daarom kan het slim zijn om een aanvullende voorziening te treffen. Dat geldt natuurlijk helemaal als u (nog) niets of weinig heeft geregeld voor uw pensioen.

Zelf sparen voor pensioen

De overheid wil eigen pensioenopbouw stimuleren via pensioen beleggen of sparen. Daarom zijn er aantrekkelijke fiscale mogelijkheden, waaronder beleggen voor een zogeheten toekomstige lijfrente uitkering. Er gelden wel een aantal regels en voorwaarden. De lijfrentestorting is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting als aan deze voorwaarden wordt voldaan. Na pensionering wordt periodiek geld uitgekeerd vanuit het opgebouwde bedrag (de lijfrente).

Sparen of pensioen beleggen

Het is natuurlijk mogelijk om met sparen een pensioen op te bouwen. Op een speciale spaarrekening wordt dan periodiek een bedrag gestort. Maar sparen voor pensioen vergt nu grote inlegbedragen. Door de huidige lage rente lukt het anders niet om later te kunnen genieten van de gewenste uitkeringen.

Sequoia biedt pensioen beleggen aan

Omdat de huidige rente zo laag is, overwegen veel mensen pensioen beleggen. Want beleggen levert doorgaans op lange termijn een hoger rendement op. Het fiscaal aftrekbare bedrag voor de toekomstige lijfrente wordt dan aangewend om mee te beleggen. Beleggen brengt echter wel risico’s met zich mee. Zoals gezegd heeft de overheid voorwaarden gesteld waaraan de bedragen voor pensioenopbouw moeten voldoen.

Aantrekkelijk beleggen

Samen met u bepaalt Sequoia wat in uw situatie de beste keuze is. Wij houden rekening met uw financiële en emotionele draagkracht. Op basis van uw vermogensdoelstellingen adviseren wij u wat voor u de beste beleggingsproducten zijn. Dus als u later verzekerd wilt zijn van een mooie oudedagvoorziening, kom dan eens met ons praten. Door onze transparante en deskundige werkwijze komt u niet voor verrassingen te staan.

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.