Vrouwen en pensioen

We merken dikwijls dat vrouwen minder goed op de hoogte zijn van financiële zaken dan mannen. Zonde vinden wij van Sequoia! Want onze adviseurs helpen u graag met uw financiële zaken. Met beleggen kunt u bijvoorbeeld heel eenvoudig een mooi (extra) pensioen opbouwen. Sequoia introduceert u graag in de wereld van beleggen. Deze keer dus een artikel over vrouwen en pensioen.

Vrouwen en pensioen: 40% minder dan mannen

In een onlangs verschenen onderzoek naar pensioenopbouw in Nederland, is gebleken dat vrouwen gemiddeld 40% minder pensioen opbouwen dan mannen. In het verleden kwam dat vooral door de lagere arbeidsdeelname en salarissen van vrouwen. Nog steeds werken veel vrouwen in Nederland in deeltijd en zijn hun lonen lager dan dat van hun mannelijke collega’s. Dit heeft uiteraard negatieve gevolgen voor de pensioenopbouw.

Vrouwen en pensioen: de werkgever

Het opbouwen van pensioen gaat tenslotte meestal via de werkgever. Bij minder uren en een lager loon is de pensioenopbouw dus ook kleiner. Daar komt bij dat vrouwen vaak in sectoren werken waar de pensioenregelingen niet al te genereus zijn. In sectoren waar voornamelijk mannen werken, zoals de bouw en industrie, zijn de pensioenregelingen veel royaler dan in bijvoorbeeld de zorg, een sector waar veel vrouwen werken.

Vrouwen en pensioen: beleggen

Om vermogen op te bouwen voor later, is het van belang om op tijd in actie komen. Er is een goede manier om de pensioenopbouw te versnellen: pensioen beleggen. Dit is een fiscaal zeer aantrekkelijke manier om pensioen op te bouwen. Uit onderzoek is trouwens gebleken dat vrouwen uitstekende beleggers zijn. Maar u hoeft geen expert te zijn om te kunnen beleggen voor een mooi pensioen.

Vrouwen en pensioen: Sequoia Vermogensbeheer

Wist u dat Sequoia Vermogensbeheer in 2000 is opgericht door twee vrouwen? Zij wilden hun klanten de volle aandacht geven en hun belangen als volledig onafhankelijke vermogensbeheerder kunnen dienen. Dat is gelukt! We zijn dan ook bijzonder trots op de hoge klantbeoordeling (8,2) en de hoogst mogelijke expertbeoordeling (5 sterren) die we van vermogensbeheer.nl hebben gekregen. Dus wilt u als vrouw uw pensioenopbouw verhogen door te gaan beleggen, maar hebt u te weinig tijd of vaardigheid? Maak dan kennis met Sequoia. We bespreken graag met u wat uw wensen en mogelijkheden zijn. Heren zijn trouwens ook van harte welkom!

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.