Het beste instapmoment om te gaan beleggen is nu!

Ja heus, nu is het beste instapmoment om te gaan beleggen. Niet omdat de beurskoersen stijgen. Misschien dalen ze wel. Maar u vraagt zich al enige tijd af of u niet beter kunt gaan beleggen en nu hebt u besloten om het daadwerkelijk te gaan doen. Gefeliciteerd, u hebt die belangrijke eerste stap gezet!

Waarom het nu het beste instapmoment is

Mede door de lage spaarrentes van de afgelopen jaren, is beleggen erg populair geworden. Beleggen is dan ook een uitstekend alternatief voor sparen. Want wanneer uw risicobereidheid en beleggingsdoelen helder zijn, is het succesvol invullen van uw portefeuille met de juiste beleggingsproducten heel haalbaar. Met lage spaarrentes rendeert uw vermogen niet of zelfs negatief, dus is het nu een uitstekend moment om te gaan beleggen.

Nog een reden waarom het nu het beste instapmoment is

Wanneer de beurskoersen stijgen, hebben mensen vaak de neiging om snel aandelen te kopen. Ze zijn bang om iets te missen en willen profiteren van de koerswinsten. Het tegenovergestelde zien we vaak wanneer de beurskoersen dalen. Dan willen mensen hun aandelen snel verkopen, omdat ze bang zijn voor verliezen. Verlies u niet in het sentiment van de beurs. De koersen zullen namelijk altijd in beweging zijn en ze laten zich niet voorspellen. Bovendien betaalt u transactiekosten over de aan- en verkopen van beleggingsproducten. Die kunnen uw vermogensrendement flink doen verminderen. Het maakt dus niet zoveel uit of de koersen momenteel stijgen of dalen. Een goed inzicht in uw risicoprofiel en het opstellen van een vermogensplan voor de lange termijn is veel belangrijker.

Wacht niet langer en start nu met beleggen

De factor tijd speelt een grote rol bij succesvol beleggen. Over het algemeen geldt dat hoe langer uw vermogen belegd is, hoe hoger het rendement. Daarom is wachten met beleggen op het beste instapmoment, geen goede strategie. Krijg helder wat uw beleggingsdoelen zijn en hoeveel risico u bereid bent te nemen en begin gewoon.

Waar moet u op letten als u gaat beleggen?

Risico spreiden is zeer van belang. Wij nemen daarom altijd meerdere beleggingsproducten in uw portefeuille op. Natuurlijk kunt u uw eigen wensen mee laten wegen in de keuze van uw beleggingen. Misschien wilt u duurzaam beleggen of graag investeren in innovatieve technische bedrijven? Het kan allemaal. Wilt u een persoonlijk beleggingsplan dat rekening houdt met uw financiële situatie en wensen? Laat u dan voorlichten door Sequoia Vermogensbeheer. Wij verstaan ons vak en geven u klip en klaar inzage in uw mogelijkheden. Dat doen we ook nog eens op een zeer persoonlijke en transparante wijze. Het beste instapmoment is nu. Maak dus direct een afspraak!

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.