Hebt u uw privacy al goed geregeld?

Privacy Sequoia Vermogensbeheer

De bescherming van uw gegevens is een essentieel onderdeel van ons werk als vermogensbeheerder. Uw privacy is bij Sequoia Vermogensbeheer dan ook goed geregeld. Dat was het al voordat de wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) in mei 2018 van kracht werd. Want ‘what happens at Sequoia, stays at Sequoia’.

Wet- en regelgeving

De (vervallen) Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) had als doel om persoonlijke data van personen te beschermen. Met de intrede van de AVG worden naast persoonsgegevens ook IP-adressen, MAC-adressen, cookies en dergelijke beschermd. Bovendien geldt dezelfde privacy wetgeving nu in de hele Europese Unie. De AVG is bijvoorbeeld hetzelfde als de GPDR (General Protection Data Regulation).

Data, privacy en vermogensbeheer

Wij registreren allerlei gegevens van u, maar alleen data die strikt noodzakelijk zijn voor onze dienstverlening aan u. Omdat we u goed van dienst willen zijn, stellen we veel vragen. Ook zijn we verplicht u vragen te stellen vanwege de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme. Voor de gegevens die we van u ontvangen of die we zelf verzamelen, dienen wij ‘rechtmatige belangen’ te hebben. Uiteraard wordt privacy door Sequoia Vermogensbeheer verzekerd.

Delen van gegevens

Wij delen uw gegevens dan ook niet met anderen, tenzij we daar niet aan ontkomen. Zo hebben toezichthouders en overheden soms recht op informatie. De procedurele privacy-waarborgen worden door Sequoia Vermogensbeheer dan nauwlettend in de gaten gehouden. Ook onderzoeken we de bevoegdheid van de betreffende instanties. Soms delen we data met derden om onze werkzaamheden optimaal te kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan banken of IT providers. Met dergelijke partijen hebben wij afspraken gemaakt om uw privacy te waarborgen.

Veiligheid van uw data

De bescherming van uw privacy is bij Sequoia Vermogensbeheer onlosmakelijk verbonden aan de beveiliging van data. Wij gaan uiterst zorgvuldig met uw gegevens om. Zo zijn digitale bestanden met vertrouwelijke gegevens altijd met wachtwoorden beveiligd. Voor ons digitale klantenportaal hebben wij gekozen voor een dubbele beveiliging; lees er alles over in dit artikel.

Transparantie en inzage

Eén van de kenmerken van Sequoia Vermogensbeheer is transparantie. In alles wat we doen, geven wij u volledige inzage. Daarmee blijft u niet alleen goed op de hoogte van de transacties die wij ten gunste van uw vermogen verrichten; ook kunt u uw persoonlijke gegevens inzien. Uw recht op privacy is namelijk een ander kenmerk van Sequoia Vermogensbeheer. Kijk voor meer informatie bij ons privacy statement of ga naar de contactpagina en vul daar uw gegevens in. Vergeet dan niet om ons toestemming te geven voor het gebruik van uw gegevens. We beloven u dat we er zorgvuldig mee om zullen gaan.

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.