Het gevaar van het vergelijken van kosten en rendementen

Wij gaan prat op onze persoonlijke en transparante werkwijze. Het persoonlijke merkt u direct wanneer u met één van onze vermogensbeheerders praat. Het transparante ziet u aan onze informatieverstrekking op ons klantenportaal en de kwartaaloverzichten die we u sturen. Hierin leggen we u heel duidelijk uit welke aanpassingen wij hebben aangebracht en hoe uw vermogen heeft gerendeerd. Een gespecificeerd overzicht van de kosten hoort daarbij. Was de hele beleggingswereld maar zo transparant! Zodoende vertellen wij u graag waar u op moet letten bij het vergelijken van kosten en rendementen.

Vergelijken

Het is heel verstandig om verschillende aanbieders van beleggingsproducten met elkaar te vergelijken. Het geeft u namelijk een aardig inzicht in de service die geboden wordt. Dikwijls worden u mooie rendementen beloofd, maar wordt over de bijkomende kosten niet gesproken. Of ze worden wel genoemd, maar niet uitgelegd. Waarom is het vergelijken van kosten en rendementen zo belangrijk?

Kosten

Als u gaat beleggen, krijgt u met verschillende kosten te maken. Dat kunnen directe kosten zijn, zoals de vergoeding die wij u vragen in ruil voor onze diensten. Verder zijn er indirecte kosten, bijvoorbeeld de vergoedingen die fondsbeheerders in rekening brengen voor het handelen in de effecten binnen hun fonds. Waarom moet u hierop letten bij het vergelijken van kosten en rendementen?

Bruto rendementen

Financiële partijen mogen de gerealiseerde rendementen op de effectenportefeuilles bruto tonen. Dat wil zeggen dat de rendementen nog moeten worden verlaagd met de bijkomende kosten die voor dit beheer worden gemaakt. Bruto rendementen zijn dus hoger dan netto rendementen. Veel beleggers worden verblind door bruto rendementen. Wanneer die rendementen sterk verminderen vanwege de kosten, blijven ze gedesillusioneerd achter. Let er dus bij het vergelijken van kosten en rendementen goed op hoe ze gepubliceerd worden: bruto of netto!

Netto rendementen

Sequoia toont u de netto rendementen. Bij ons dus geen verborgen administratiekosten of andere addertjes onder het gras. Het vergelijken van kosten en rendementen is bij ons heel eenvoudig. Mocht u er toch niet helemaal uitkomen, schroom dan niet om ons ernaar te vragen. Niet voor niets gaan we prat op onze persoonlijke en transparante werkwijze!
Ook interesse in onze prettige en deskundige dienstverlening? Bel ons even, wij staan u graag te woord.

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.