Spaargeld beleggen? Doen!

Hebt u spaargeld, maar levert het u momenteel niets op? Dat is echt zonde van het geld. U kunt beter uw spaargeld beleggen. Bent u niet zo thuis in de wereld van het beleggen? Dan leggen we u graag uit waar u op moet letten.

Eigen geld beleggen

Om te beleggen op de beurs hebt u geld nodig. Het moet gaan om vrij besteedbaar geld dat u langere tijd kunt missen. Daarom is spaargeld beleggen een goede keuze. Het is geld dat u niet direct nodig hebt en u hoeft niets te lenen.

Lange termijn

Natuurlijk is het mogelijk om op korte termijn rendement te halen. Maar beleggen laat vooral op lange termijn rendement zien. In het verleden was beleggen op de lange termijn lucratiever dan sparen en de verwachting is, dat dit zo zal blijven. Zelfs als de spaarrente weer gaat stijgen.

Start vroeg met beleggen

Geld beleggen is dus iets voor de lange termijn. Daarom is het goed om er zo vroeg mogelijk mee te beginnen. Momenteel melden zich steeds meer jonge beleggers aan. Met een lange termijn focus is het tijdstip om te gaan beleggen altijd goed.

Beleggingsdoel

Dat brengt ons op het beleggingsdoel. Wat hoopt u uiteindelijk met het opgebouwde vermogen te kunnen doen? Veel beleggers investeren nu voor extra pensioen later. Andere investeerders beleggen nu om er later een studie of huis voor hun kinderen mee te kunnen financieren. Maar misschien droomt u wel van een wereldreis.

Bijstorten

Het opbouwen van vermogen kun je versnellen door af en toe extra bedragen te beleggen. Ook nu praten we over spaargeld beleggen, dus alleen geld dat u echt kunt missen.

Houd het hoofd koel

Dit is misschien wel de belangrijkste regel bij geld beleggen: houd het hoofd koel. Op de beurs stijgen of dalen de koersen van een bepaald aandeel soms heel hard. Ook zijn er partijen die u zeer goede rendementen voorspiegelen. U hebt dan misschien de neiging om snel te handelen. Maar koersen en rendementen laten zich niet voorspellen en handelen op de beurs brengt ook kosten met zich mee. Die kosten kunnen uw rendement flink verlagen. Ons advies is om uw risicobereidheid goed in beeld te brengen en daarop uw beleggingsportefeuille af te stemmen. Sequoia helpt u daar graag bij.

Eenvoudig spaargeld beleggen

Om dagelijks alle relevante factoren bij te houden en hun effect op de beurskoersen in te schatten, vergt veel kennis en tijd. Om die reden laten veel investeerders het beleggen over aan professionele beleggingsorganisaties als Sequoia. Beleggers kiezen voor ons vanwege onze transparante werkwijze en hoge persoonlijke betrokkenheid. Wij beleggen uitsluitend in uw belang in beleggingsproducten die passen bij uw risicoprofiel en beleggingsdoelstelling. Bovendien hebt u volledig inzicht en controle over uw portefeuille.

Spaargeld beleggen? Doe het eenvoudig samen met Sequoia. Bel ons eens!

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.