Kun je snel rijk worden met daytrading?

Nieuwe beleggers zijn vaak geïnteresseerd in daytrading, zeker wanneer de beurskoersen blijven oplopen. Deze vorm van beleggen heeft dan ook een spannend imago van jachtige beslissingen, reuring en snel rijk worden. Toch zijn er een aantal dingen die u moet weten over daghandel.

Beleggen voor beginners

Voor een groeiend aantal mensen is beleggen een interessante manier om vermogen op te bouwen. Dat is ook niet zo vreemd. De spaarrentes zijn historisch laag en men moet boven een bepaald spaarbedrag dat aangehouden wordt steeds vaker rente betalen. Beleggen is een uitstekend alternatief. Maar is daytrading dan de beste keuze voor de beginnende belegger?

Snel rijk worden. Of niet?

Snel rijk worden, wie wil dat niet? Met beleggen kunt u inderdaad een mooi vermogen opbouwen. Daytrading is erop gericht om kleine winsten te maken op (meestal) kleine koersverschillen. Dit betekent dat u vrijwel continue bezig bent met het handelen in effecten. Ook zult u heel veel kleine winsten moeten maken, om uiteindelijk een mooi rendement te behalen. Dat rendement wordt natuurlijk kleiner, wanneer u verliezen lijdt. Wie denkt dat hij of zij geen verliezen zal lijden, komt bedrogen uit.

Iedereen kan het. Toch?

Daghandel wordt vaak voorgesteld als een eenvoudige manier van beleggen. Zo eenvoudig, dat iedereen het kan. Maar ervaren beleggers weten dat beleggen nooit eenvoudig is. Er zijn zoveel factoren die een rol spelen bij het stijgen of dalen van beurskoersen, dat het erg moeilijk is om die vooraf in te schatten. Bovendien is niet iedereen bestand tegen de spanningen die deze risicovolle manier van beleggen met zich meebrengt.

Succes verzekerd

Toch worden argeloze beleggers verleid met beelden van dure auto’s, prachtige zandstranden en fantastische villa’s. Met daytrading lijkt succes verzekerd. De praktijk is vaak anders. Vooral onervaren beleggers nemen kleine koerswinsten te snel, maar bevriezen wanneer ze verlies dreigen te maken. Ze willen geen verlies nemen en sluiten hun posities niet, waardoor het verlies groter kan worden.

Onrustige beurs

Voor daytrading is een onrustig beursklimaat beter dan een rustige beursdag. Want wanneer er onrust is op de beurs, zijn er grotere pieken in de koersen waar te nemen. Deze volatiliteit is voor daghandelaren dus gunstig, maar de gemiddelde belegger krijgt er buikpijn van.

Een mooi rendement op de lange termijn

We kunnen u ook nog vertellen waarom daghandelaren alle posities aan het einde van de dag sluiten en de volgende dag met niets beginnen. Of welke markten en effecten populair zijn. Of dat u long kunt gaan, wat swinghandel is en hoe scalpen werkt. Maar liever vertellen we u waarom u beter kunt beleggen op de lange termijn. Waarom wij uw risicobereidheid in kaart brengen en op basis hiervan een beleggingsportefeuille samenstellen die past bij uw risicoprofiel en doelstelling.

Wilt u een mooi rendement op de langere termijn? Praat dan eens met Sequoia en vind de beleggingsvorm die bij u past. Met, of toch liever zonder reuring?

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.