Beleggen? Ja interessant!

Beleggen mag zich in een steeds grotere belangstelling heugen. Geheel terecht, want het is interessant en het levert op termijn een mooi rendement op. Overweegt u ook om te gaan investeren op de beurs? In dit artikel leest u waarom wij beleggen een goed idee vinden.

Rendement en sparen

De voornaamste reden om te gaan beleggen is om uw vermogen te laten renderen. Voorheen kon u ook met sparen uw vermogen laten renderen. Maar door de lage rentevoet levert sparen u tegenwoordig geen rendement meer op. Of erger nog, uw vermogen rendeert negatief. U moet bijvoorbeeld betalen om uw spaargeld bij de bank onder te brengen. Ook zal uw geld door inflatie minder waard worden. Uw spaargeld op een spaarrekening zetten, is momenteel dus geen goed idee. Onze ervaring leert dat investeren op de beurs op lange termijn eigenlijk altijd rendabeler is dan sparen.

Beleggingsdoelstelling

Wat zijn voor beleggers veel gekozen beleggingsdoelen? Bijvoorbeeld later een comfortabel leven leiden. Of een wereldreis maken over een aantal jaren. Het opbouwen van extra pensioen, waarbij mogelijke fiscale voordelen zijn te behalen, is ook een veelgehoorde reden om te beleggen. Ook investeren veel beleggers nu om hun kinderen later financieel te ondersteunen bij het volgen van een studie of het aankopen van een woning. Kortom, er zijn heel veel doelstellingen om te willen beleggen.

Comfortabel leven

Over comfortabel gesproken; hoe comfortabel voelt u zich om te gaan beleggen? De beurskoersen zijn continu in beweging en reageren soms sterk op (wereld)nieuws. Het lijkt dan goed om mee te gaan in de waan van de dag en nieuwe posities te verwerven of u er juist van te ontdoen. Maar handelen kost geld en dat gaat ten koste van het rendement. Bij Sequoia Vermogensbeheer maken we een lange termijn plan voor u om uw doel te kunnen behalen, we stellen alleen bij als dat nodig is.

Risicobereidheid

Natuurlijk zijn er risico’s verbonden aan het investeren van geld op de beurs. Er bestaat altijd de kans dat beurskoersen dalen. De praktijk leert intussen dat de beurskoersen uiteindelijk ook weer stijgen. Het is daarom belangrijk om goed inzicht te krijgen in uw risicobereidheid. Dat gaat wat ons betreft niet alleen om de financiële draagkracht. Wij brengen namelijk ook uw emotionele draagkracht in kaart. Zo krijgt u een beleggingsportefeuille met een voor u aanvaardbaar risico.

Sequoia Vermogensbeheer en kosten

Wanneer u zelf niet voldoende kennis of ervaring hebt met beleggen, praat dan eens met één van onze vermogensbeheerders. Samen met u brengt onze vermogensbeheerder uw financiële positie in kaart en bepaalt daarmee uw financiële draagkracht, rekening houdend met toekomstige ontwikkelingen. Vervolgens wordt bepaald wat uw beleggingsdoelstellingen zijn en wat uw risicobereidheid, inclusief emotionele draagkracht, is. Daarna gaat de vermogensbeheerder voor u een beleggingsportefeuille samenstellen. Hiermee wordt getracht om op termijn uw doelstellingen te realiseren, passend bij uw risicoprofiel. Onze vermogensbeheerders volgen de economische ontwikkelingen op de voet en passen uw beleggingsportefeuille indien nodig aan. Dat doen we tegen zeer aantrekkelijke tarieven. Op deze manier is investeren op de beurs dus wel heel erg aantrekkelijk. Neem gewoon contact met ons op. U kunt rekenen op onze expertise en onafhankelijke belangenbehartiging.

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.