De bouwstenen van de beleggingsvisie van Sequoia

Beleggen loont, maar natuurlijk kent beleggen ook risico’s. Om zowel risico’s als kansen in te schatten, stellen wij regelmatig een beleggingsvisie op. Op basis van deze visie en úw risicobereidheid, vullen wij uw beleggingsportefeuille in.

Bouwsteen 1

Onze beleggingsvisie is gebaseerd op veel informatie, zoals economische cijfers, enquêtes en analyses. We starten met een beoordeling van de economie. Ontwikkelingen in economische factoren zoals de industriële productie, de diensten en consumentenuitgaven, worden in kaart gebracht. Door dit voor meerdere regio’s te doen, krijgen we een goed beeld en kunnen we verwachtingen bepalen. ”

Bouwsteen 2

Een tweede deel van onze analyse gaat over de ontwikkeling van prijzen. We volgen de prijsvorming van grondstoffen en arbeid en ook de prijsontwikkeling van producten en diensten voor consumenten. De ontwikkeling van prijzen, ook wel inflatie genoemd, is belangrijk voor de rente. Een stijgende inflatie leidt in het algemeen tot een hogere rente. Rente is op de financiële markten een beleggingsmogelijkheid (in de vorm van obligaties) en is van invloed op de prijs van investeringen. Verwachtingen over inflatie en rente zijn daarom belangrijk bij het bepalen van onze visie.

Bouwsteen 3

Naast de economische gegevens, vergelijken we de ontwikkeling in omzet en winst van bedrijven en sectoren. We gebruiken hiervoor de kwartaalcijfers en de verwachtingen van de bedrijven en analisten. Ook vergelijken we deze cijfers met de economische trends.

Bouwsteen 4

Misschien zijn de vooruitzichten voor een sector buitengewoon goed, maar dat betekent niet automatisch dat dit een interessante belegging is. Eerst moet beoordeeld worden of de waardering redelijk is gezien de verwachtingen over de toekomstige winsten. Deze waardering vergelijken wij met zowel de historie als met die van andere beleggingsalternatieven. Ook beoordelen wij op deze manier meerdere aandelen uit dezelfde sector om onze voorkeuren te bepalen.”

Bouwsteen 5

Uit al deze analyses wordt veel informatie verkregen, een groot deel daarvan bestaat uit verwachtingen. Naast deze verwachtingen kijken wij ook naar het sentiment dat in de markten heerst. Markten bewegen namelijk niet alleen op economische verwachtingen. Zo hebben bijvoorbeeld politieke ontwikkelingen regelmatig grote invloed op het marktsentiment. De mate van onzekerheid die in de markt heerst, uit zich in de ontwikkeling van beurskoersen.

Beleggingsvisie

Nadat alle informatie door ons is verwerkt, vormen wij onze visie op de beleggingsmarkten. Hiermee bepalen wij de verdeling over de beleggingscategorieën aandelen en obligaties. Ook is het de basis voor de verdeling van de beleggingen over de regio’s en sectoren. Zeer regelmatig toetsen wij onze visie aan nieuwe informatie. Dat betekent niet direct een wijziging, maar zo zorgen wij ervoor dat uw portefeuille is ingevuld volgens onze verwachtingen. “

Met de beleggingsvisie van Sequoia voorkomt u dat de waan van de dag de overhand krijgt in uw beleggingsbeslissingen. Wilt u meer weten over ons beleggingsbeleid? U vindt het op onze website. Of neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

 

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.