Belastingvrij schenken aan uw kinderen? Wacht niet langer!

Veel ouders geven hun kinderen ieder jaar een belastingvrije schenking. Vaak zien we dat dit tijdens de feestdagen in december gebeurt. Een mooi moment, dat is zeker waar, maar vaak niet bewust als Kerst- of Sinterklaasgeschenk en puur omdat het einde van het (schenkings-) jaar nadert. Waarom niet eerder schenken? Bijvoorbeeld in de lente of zomer. Uw kind of kinderen hebben dan eerder de mogelijkheid om meer vermogen op te bouwen.

Geeft u uw kinderen weleens een mooi bedrag cadeau? Dan wilt u vast dat zij daar verstandig mee omgaan en het geld niet verspillen. Gelukkig zien we dat dit regelmatig ook het geval is. Steeds vaker storten ontvangers de belastingvrije schenking namelijk volledig op een beleggingsrekening. Dat kan heel verstandig zijn, want op de spaarrekening levert dit cadeau weinig extra’s op, zeker niet op langere termijn. Een beleggingsrekening kan dan een mooi alternatief zijn.

Eerder schenken = meer vermogen opbouwen

Daarom is het, in onze ogen, zonde om dit bedrag pas in december te geven. Waarom op dat moment pas schenken, als u dit nú al kunt doen? Kies een mooi moment eerder in het jaar en uw kinderen krijgen de kans om al maanden eerder meer vermogen op te bouwen.

Verstandig beleggen

Dat beleggen verstandig kan zijn, ontdekken steeds meer mensen. Vooral in deze tijd. Geld op een gewone spaarrekening laten staan, levert op langere termijn minder op. Jongeren die de schenking van hun ouders verstandig beleggen, maken dus een slimme keuze. Wist u trouwens dat als uw kind tussen de 18 en 40 jaar is, u een nog hoger bedrag mag schenken? Hiervoor kunt u eenmalig een verhoogde vrijstelling inzetten.

Kortom: overweeg dat mooie, belastingvrije bedrag eerder in het jaar. Want dat kan! Als uw kinderen dit geld dan op hun beleggingsrekening storten, kan dit bedrag langer renderen en hebben ze mogelijk in december al een aardig rendement opgebouwd.

Wilt u hier meer over weten of advies over beleggen? Neem dan contact met ons op.

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.