Wat zijn actuele beurskoersen?

Dagelijks zijn de koersen van effecten op de handelsbeurzen in het nieuws. Op de beurzen worden allerlei effecten verhandeld, bijvoorbeeld aandelen, obligaties of opties. Het aan- en verkopen van de effecten gaat razendsnel. Vandaar dat we u graag uitleggen waarin actuele beurskoersen zich onderscheiden van ‘gewone’ beurskoersen.

Actuele beurskoersen

Stel u wilt beleggen in aandelen van Royal Dutch Shell (RDS). Deze aandelen worden verhandeld op de Amsterdamse effectenbeurs (AEX), de London Stock Exchange (LSE) en de New York Stock Exchange (NSE). De koers staat al een tijdje wat lager en misschien gaat hij binnenkort stijgen. Een goed moment om in te stappen. Op internet of teletekst ziet u de ‘gewone’, vertraagde koersweergave. En in de krant ziet u de slotkoersen van de dag ervoor. Omdat er continu gehandeld wordt in het aandeel RDS, fluctueert de waarde van het aandeel ook continu. Om de werkelijke realtime waarde te zien, maken wij daarom gebruik van actuele beurskoersen. Die laten realtime – bijvoorbeeld via streaming – de actuele waardes zien. En zelfs dan is de waarde niet exact te bepalen op het moment van aankoop. De koers fluctueert zó snel, dat die vooraf niet met zekerheid is vast te stellen.

Realtime koersinformatie

Als u de actuele beurskoersen wilt zien, dan zult u daar vaak voor moeten betalen. Zeker als het om realtime streaming van koersinformatie gaat. Hiermee krijgt u namelijk de meest actuele beurskoersen op uw scherm te zien; de betreffende pagina ververst zichzelf automatisch. De kosten die u moet betalen voor de koersinformatie, komen bovenop de kosten voor het verwerven van de aandelen. Daarnaast hebt u ook nog met andere kosten te maken; zie hiervoor het artikel ‘De kosten van beleggen’ of kijk op onze VKM pagina). De kosten hebben een negatief effect op uw rendement.

Zelf beleggen of laten doen?

Sequoia doet er alles aan om uw vermogen zo goed mogelijk te laten renderen. Daar hoort kostenreductie vanzelfsprekend bij. Ook houden wij rekening met uw beleggingsdoelstelling en risicobereidheid. Wilt u toch liever zelf beleggen? Dan kunt u bij ons terecht voor deskundig vermogensadvies.

Hebt u interesse in onze eerlijke en hartelijke dienstverlening? Neem dan snel contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.