Wat is vermogensbeheer en wat mag u van Sequoia verwachten?

Als u geen tijd, kennis of interesse heeft in beleggen, kunt u uw geld laten beheren door een vermogensbeheerder. Sequoia is zo’n vermogensbeheerder, maar niet zo maar één. Wij hechten waarde aan persoonlijk contact en zijn transparant in onze handelingen. Daarbij staat altijd uw belang voorop. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag ‘wat is vermogensbeheer’ en waarin onderscheidt Sequoia zich van andere vermogensbeheerders.

Wat is vermogensbeheer?

U heeft een vermogen opgebouwd en wilt daar iets mee doen. Dat kunt u zelf doen, maar u kunt het beheer ook uitbesteden. Vooral als u onvoldoende tijd of kennis heeft, is uitbesteding een goede optie. Wat is vermogensbeheer? Uw vermogen wordt dan niet door uzelf beheerd maar u machtigt daartoe een andere partij. Liefst een organisatie of iemand die ervaren is in beleggen en die handelt in uw belang.

Belangenbehartiging

Er zijn veel goede vermogensbeheerders. Helaas zijn er ook minder goede. Waar u in elk geval op moet letten, is de belangenbehartiging. Sommige vermogensbeheerders dienen in de eerste plaats hun eigen belang. Ze willen u dan vooral hun eigen beleggingsproducten ‘verkopen’. Sequoia is een onafhankelijke vermogensbeheerder. Bij ons dus geen verborgen agenda.

Vermogensdoelstelling

De vraag ‘wat is vermogensbeheer’ zou beter vervangen kunnen worden door de vraag ‘wat wilt u met vermogensbeheer bereiken?. U kunt verschillende beleggingsdoelstellingen hebben. Misschien gebruikt u uw vermogen nu om daar later uw pensioen mee aan te vullen. U kunt uw vermogen ook gebruiken om periodiek een extra bedrag uitgekeerd te krijgen, als aanvulling op uw huidige inkomen. Wij nemen ruim de tijd om met u uw doelstellingen helder te krijgen.

Risicoprofiel en rendement

Om uw vermogensdoelstelling te halen, onderzoeken we zowel de markt als uw mogelijkheden. Misschien staat u er niet direct bij stil als u zich afvraagt ’wat is vermogensbeheer,’ maar wij kijken ook naar uw emotionele draagkracht. Uw financiële mogelijkheden kunnen we namelijk vrij eenvoudig uitrekenen; we hebben zelfs FFP erkende financieel planners in dienst. Maar hoeveel risico u echt bereid bent te nemen, is een kwestie van goed doorvragen en aanvoelen. Kunt u nog goed slapen als er veel beweeglijkheid in uw beleggingsportefeuille zit? Tot hoever durft u te gaan als u met uw huidige risicoprofiel uw vermogensdoelstelling niet dreigt te halen? Meer rendement brengt immers ook meer risico met zich mee.

Mensenwerk

Wij kunnen u hierin uitstekend begeleiden. Vanuit onze oprechte betrokkenheid informeren wij u over de ontwikkelingen van uw vermogen. Onze vermogensbeheerders geven u inzicht en advies en houden zowel de markt als uw beleggingsportefeuille nauwlettend in de gaten. Maar bovenal houden wij u in de gaten. Want wat is vermogensbeheer volgens Sequoia? Mensenwerk.

Wilt u ook zo’n betrokken en onafhankelijke vermogensbeheerder? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij horen graag van u!

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.