Wat is rendement?

Heel simpel gezegd luidt het antwoord op de vraag “wat is rendement?”: de winst die u behaalt met het beleggen van geld. Maar beleggen kent risico’s. Er bestaat een kans dat u geen winst behaalt, maar verlies. Bovendien is het uitrekenen van het rendement ook niet zo eenvoudig. Daarom gaan we in dit artikel dieper in op de vraag “Wat is rendement?”.

Heeft bijstorten en geld onttrekken invloed op het rendement?

Stel: u hebt € 10.000, – geïnvesteerd in een beleggingsproduct. Dit kunnen aandelen zijn of obligaties, maar ook andere beleggingsproducten zoals opties, fondsen of indextrackers. Na een bepaalde periode, bijvoorbeeld een jaar, bekijkt u uw beleggingsrekening. Er staat een bedrag op van € 11.000, -. Wat is uw rendement? Uw rendement bedraagt 10%. U hebt immers € 1.000, – meer dan waar u mee begon en dat is 10% van € 10.000, -. Maar wat als u tussentijds € 5.000, – hebt bijgestort en dit bedrag later weer aan uw beleggingsrekening hebt onttrokken? Dan is uw rendement anders. Wij vertellen u hier graag over in een persoonlijk gesprek.

Hoog rendement = hoog risico

In veel brochures of commercials worden hoge rendementen beloofd. Investeringen in groene energie, vastgoed, bitcoins; het lijkt allemaal erg mooi en aantrekkelijk. Beleggen kan ook heel aantrekkelijk zijn. Zeker bij een lage rentestand, is beleggen een mooi alternatief. Bedenk echter goed dat aan hoge rendementen ook hoge risico’s zitten. Wij herhalen het nog maar eens: als iets te mooi lijkt om waar te zijn …

Beleggingsdoel en termijn

Het liefst wilt u zo snel mogelijk een torenhoog rendement behalen. Helaas is dat echt te mooi om waar te zijn. Want dan was iedereen rijk! Kijk daarom wat u met uw belegging wilt bereiken. Wilt u regelmatig een bedrag ontvangen als aanvulling op uw huidige inkomen? Of wilt u uw vermogen beleggen om eerder te stoppen met werken? Als u geld hebt belegd om later uw pensioen mee aan te vullen, wat is het rendement dan dat u nodig hebt?

Investering

Naast de vraag “wat is rendement?” speelt ook de vraag “waarin wilt u investeren?”. Sommige beleggingsproducten brengen meer risico’s met zich mee dan andere. Of misschien hebt u voorkeur voor familiebedrijven en duurzame ondernemingen. Investeer daarom via Sequoia. Want dan bent u verzekerd van een goed advies! Maak daarom een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs.

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.