Waarom beleggen

Vraagt u zich al een tijdje af “Waarom beleggen?” en “Hoe begin ik?”, lees dan alles over beleggen in onze kennisbank. Beleggen is namelijk erg leuk! Dat is voor ons natuurlijk makkelijk praten; beleggen is tenslotte ons vak. Maar om u net zo enthousiast te maken over beleggen als wij zijn, hebben wij onze kennis gedeeld in deze kennisbank. Hier vindt u uitleg en waardevolle tips over risico’s en rendement, beleggingsinstrumenten, analyses en het beleggingsplan. Ook vertellen we graag wat beleggen via Sequoia zo leuk maakt. In dit artikel leggen we eerst uit waarom beleggen een goed plan is.

Waarom beleggen zo leuk is

Met beleggen kunt u uw geld ‘voor u laten werken’. Daarmee wordt bedoeld dat u uw vermogen kunt laten renderen. Het is dan ook een uitstekende manier om hiermee uw inkomen aan te vullen, uw kinderen straks te laten studeren of om uw pensioenopbouw te versterken. Er zijn nog veel meer beleggingsdoelstellingen en ook tal van manieren om die te behalen. Het is wel even een gepuzzel om beleggingsinstrumenten te selecteren die passen bij uw risicobereidheid, maar wanneer de resultaten positief zijn, bent u een blij mens.

Waarom beleggen als u ook kunt sparen?

Nederlanders zijn een spaarzaam volkje, dus wij begrijpen dat u zich afvraagt of u niet beter kunt blijven sparen. De meeste mensen denken dat sparen veiliger is dan beleggen. Maar is dat wel zo? Hebt u er weleens bij stilgestaan dat uw spaargeld steeds minder waard wordt? Dat is namelijk wel het geval. Door inflatie wordt de waarde van uw geld verlaagd. Er is nog een reden waarom Nederlanders graag sparen en dat is vanwege de rente die het oplevert. Toch laat de rentestand de laatste jaren een daling zien. Bij sommige banken hebt u, afhankelijk van uw vermogen, misschien al rente moeten betalen. Dat betekent dus dat uw vermogen negatief rendeert! Kijk daarom nog eens goed wat sparen u oplevert en bedenk dan dat u met beleggen een beter rendement zou kunnen behalen. Vooral wanneer u het risico en rendement goed op elkaar weet af te stemmen, kunt u met beleggen een mooi rendement op langere termijn halen.

Waarom beleggen met Sequoia

Nu weet u waarom beleggen zo populair is. Wanneer u uw beleggingsdoelstelling helder heeft en beleggingsinstrumenten kiest die passen bij uw risicoprofiel, kunt u ook gaan profiteren en genieten van een mooie beleggingsportefeuille. In onze kennisbank leest u waar u op moet letten bij beleggingsdoelstellingen, -instrumenten en risicoprofielen. Hebt u te weinig tijd om u hierin te verdiepen of voelt u zich meer op uw gemak bij de persoonlijke aanpak van onze adviseurs? Wij nemen u het werk graag uit handen.
Bel of schrijf ons dus gerust. Wij nemen graag de tijd voor u.

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.