Vermogensbeheer is mensenwerk

U weet waarschijnlijk al het nodige over beleggen, maar misschien niet dat beleggen mensenwerk is. Voor ons staat het bovenaan de lijst. U leest op onze site dan ook regelmatig: “vermogensbeheer is mensenwerk”. Wat we daarmee bedoelen en waarom het zo belangrijk is, leest u in dit artikel.

Deskundige en onafhankelijke belangenbehartiging

Van een vermogensbeheerder mag u op de eerste plaats deskundigheid verwachten. Dit betekent dat wij dagelijks het nieuws bijhouden en informatie analyseren, om daarmee te oordelen of we iets in uw beleggingsportefeuille willen wijzigen. Dit doen we alleen als het bijdraagt aan het bereiken van uw vermogensdoelstelling. Wij doen dit op geheel onafhankelijke wijze. Dat wil zeggen dat we de vrije keuze hebben uit beleggingsproducten dus zonder ‘gedwongen winkelnering’. Ook zetten wij uw belang voorop en laten wij niet ons belang voorgaan bij het beheren van uw portefeuille. Dat is ook voor ons het beste, want ons voornaamste doel is tevreden klanten. Onze belangen lopen dus parallel.

Persoonlijk en verbonden vermogensbeheer

Om uw vermogensdoelstelling te helpen behalen, vragen wij u om financiële en persoonlijke gegevens. Dat doen we om een toekomstgericht financieel plan te kunnen opstellen. Op deze manier kunnen we met u meedenken in mogelijkheden, wanneer er plotseling iets verandert in uw privé situatie. U krijgt bijvoorbeeld een erfenis of uw kind gaat binnenkort trouwen. Door de persoonlijke manier waarop wij uw belangen behartigen, zijn we in staat om u met raad en daad bij te staan. Persoonlijk en verbonden vermogensbeheer is mensenwerk.

Emotionele draagkracht

Waarin dat mensenwerk ook tot uiting komt, is bij het bepalen van uw risicobereidheid. Het berekenen van uw financiële draagkracht is een kwestie van de juiste gegevens verzamelen en analyseren. Een stuk lastiger is het bepalen van uw emotionele draagkracht. De waarde van uw portefeuille kan namelijk flink schommelen. Hoe gaat u daarmee om? De bedoeling is natuurlijk dat uw portefeuille in waarde stijgt, maar dat gaat in golfbewegingen. Voor het bepalen van uw emotionele draagkracht nemen wij alle tijd. Ook daarom is vermogensbeheer mensenwerk.

Valkuilen

Dat beleggen en mensenwerk onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, zien we als we naar de valkuilen van beleggen kijken. We hebben er een heel artikel aan gewijd: “Wat zijn valkuilen van beleggen?”. Hierin kunt u lezen dat het beurssentiment, het effect van verliezen op beleggers, zelfoverschatting en een korte termijn focus kunnen leiden tot verlies van rendement. Emoties spelen een belangrijke rol bij beleggen. Dat weten veel aanbieders van beleggingsproducten ook; ze beloven u gouden bergen. Wij houden het hoofd koel en beschermen u tegen mooie praatjes en hoge transactiekosten. Bent u het met ons eens dat vermogensbeheer mensenwerk is en wilt u kennismaken met Sequoia? Mail of bel ons dan even. Wij horen graag van u.

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.