Tussentijdse overdracht van lijfrente

Lijfrente is een fiscaal aantrekkelijke manier om extra inkomsten voor later op te bouwen. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel mensen hier gebruik van maken. Door premies te betalen of kleinere bedragen in te leggen, kunt u nu belastingvriendelijk kapitaal vormen voor later.

Waardeoverdracht lijfrente

Wist u dat u de waarde van uw huidige lijfrenterekening vaak kunt overdragen naar een beleggingsrekening? Dit betekent dat u het opgebouwde kapitaal tussentijds kunt overbrengen naar bijvoorbeeld een pensioenrekening bij Sequoia.

Waarom waarde van lijfrente overdragen?

Uw lijfrentekapitaal overbrengen naar een pensioenrekening bij Sequoia kan om meerdere redenen lonend zijn. Op de eerste plaats is het goed om te beoordelen of u met een pensioenrekening bij Sequoia gunstiger uit bent dan met een lijfrenterekening bij andere aanbieders. Daarnaast is het voor u wel zo prettig om ook de pensioenvoorziening onder te brengen bij uw vermogensbeheerder. Zo hebt u alles onder één dak en profiteert u dubbel van onze deskundigheid. In onze periodieke evaluatie van uw portefeuille besteden wij dan namelijk ook aandacht aan uw pensioenrekening. Bovendien krijgt u door onze persoonlijke aanpak altijd een advies op maat.

Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten (PSK)

Om het kapitaal van uw huidige lijfrenterekening over te hevelen naar een pensioenrekening bij Sequoia, hanteren wij strikte regels. Dat is nodig, omdat u natuurlijk wilt blijven profiteren van alle fiscale voordelen. U wilt geen enkel risico lopen om belasting te betalen over het opgebouwde kapitaal. Sequoia is namelijk PSK deelnemer. Met het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten (PSK) wordt het proces van kapitaaloverdrachten tussen banken, verzekeraars, beleggingsinstellingen en beleggingsondernemingen gestroomlijnd. U kunt in het volste vertrouwen de waarde van uw lijfrenterekening overdragen naar de belastingvriendelijke pensioenrekening van Sequoia. In ons beheer heeft u er zelf geen omkijken meer naar.

Wilt u weten of het voor u gunstig is om te kiezen voor tussentijdse waardeoverdracht van uw lijfrente? Maak dan snel een afspraak.

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.