Wat zijn ETF’s? En waarom wij niet in de AEX ETF beleggen.

Beleggingsbeleid Sequoia

Ons beleggingsbeleid is gericht op het bereiken van de doelstelling van onze klant met beleggingsproducten die passen bij diens risicoprofiel . Om dat doel te bereiken, maken we gebruik van meerdere beleggingsinstrumenten. Eén van die instrumenten is beleggen in Exchange Traded Funds (ETF’s). Maar wat zijn ETF’s?

Risicospreiding

Wij maken voor elke klant een beleggingsportefeuille op maat. De samenstelling vindt uiterst zorgvuldig plaats, want we willen dat de portefeuille nauw aansluit bij de wensen van de klant. Daarbij zoeken we naar de ultieme balans in rendement en risico. Om dat risico te spreiden, beleggen we onder andere in ETF’s.

Wat zijn ETF’s?

Maar wat zijn ETF’s nou eigenlijk? ETF’s zijn indextrackers. Zij volgen beursindices zoals bijvoorbeeld de AEX (Amsterdam Exchange Index). De AEX is een beursindex die bestaat uit aandelen van 25 Nederlandse bedrijven. De samenstelling kan wijzigen. Het verhandelen van alle individuele aandelen uit de AEX brengt relatief hoge kosten met zich mee. Met een indextracker op de AEX heb je dit probleem niet. Een AEX ETF kan op elk gewenst moment worden verhandeld. Dat maakt een ETF zeer liquide. Daar komt bij dat de kosten veel lager zijn. Beleggen in ETF’s is dus erg aantrekkelijk.

Waarom wij niet in de AEX ETF beleggen

Zoals gezegd bestaat de AEX uit aandelen van 25 Nederlandse bedrijven. Wij zijn van mening dat dit een te smalle basis vormt om het risico voldoende te spreiden. Daar komt bij dat binnen de AEX het gewicht van enkele (grote) bedrijven zwaarder weegt dan dat van kleinere bedrijven. Dat maakt de risicospreiding nog minder groot en het koersverloop van een AEX ETF afhankelijk van deze grote bedrijven. De reden dat we niet in de AEX ETF beleggen ligt dus niet zozeer aan de indextracker maar aan de index zelf.

Ultieme spreiding

Wij geloven echter wel in het beleggen in andere ETF’s. Want hiermee kunnen we met slechts één aandeel het risico spreiden over meerdere bedrijven, sectoren, regio’s en markten. Omdat wij continue analyseren welke ETF’s het beste voldoen aan de doelstelling van onze klant, kiezen wij een indextracker die perfect past bij diens portefeuille. Bijvoorbeeld een ETF voor opkomende markten. Of een indextracker die is gericht op uitkering en dus een index volgt van frequent dividend uitkerende bedrijven.

Garantie van Sequoia

Wat zijn ETF’s? En welke passen het beste bij uw doelstelling? Misschien is het u nog niet helemaal duidelijk en dat geeft ook niet. Wij zoeken voor u de beste beleggingsoplossing. U kunt vertrouwen op de expertise van Sequoia. Want met ons heeft u de garantie dat wij voor u de ultieme beleggingsportefeuille samenstellen.

Benieuwd naar de beleggingsportefeuille die wij voor u kunnen samenstellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.