Het verhaal van Gerard de Ruiter
“Van ABN AMRO, via Rabobank, naar Sequoia”

Gerard de Ruiter was tot 2002 kantoordirecteur en vermogensadviseur particuliere relaties bij ABN AMRO. In dat jaar werd hij boventallig verklaard in het kader van een reorganisatie. Er volgde een periode van drie jaar outplacement bij diezelfde bank. “In die periode heb ik mijn diploma gehaald als rentmeester. In 2005 vertrok ik definitief en ontving daarbij een afkoopsom voor mijn dienstjaren. Dat geld heb ik aanvankelijk ondergebracht bij de Rabobank, mede omdat ik me niet kon vinden in de toekomstvisie van mijn voormalige werkgever. Maar ook het vermogensbeheer bij de Rabobank beviel me na een aantal jaren steeds minder. Daarom ben ik uiteindelijk met Sequoia in zee gegaan.”

Wat ik niet wil

“Mijn vermogensadviseur bij de Rabobank kende mijn achtergrond en dan zie je dat er een wat specifiekere invulling voor je vermogensbeheer wordt ingebracht. Althans, in eerste instantie. Gaandeweg zag ik echter allerlei bankproducten binnenkomen waar, naar mijn mening, vooral de bank zelf baat bij had. Ik weet hoe het gaat. Ik heb zelf jarenlang in dat vak gewerkt als gecertificeerd vermogensadviseur. Natuurlijk mag je als bank best een beetje aan jezelf denken, dat is helemaal niet erg. Toch moet je vooral proberen om aan je klant te denken. Dat heb ik zelf ook altijd gezegd. Maar wat hoor je dan?” ‘Ja, maar het is een goed product.’ “Dat zal, maar ik wil onafhankelijkheid als het om mijn vermogen gaat. Niet dat je gaat twijfelen of jouw belang nog wel voorop staat. Het voelde niet meer prettig.”

Wat ik wel wil

“Dat gevoel kwam ter sprake toen ik Herma de Wit tegenkwam op een bijeenkomst. Ik kende haar en Dian Huyssen van Kattendijke uit de tijd dat ik bij ABN AMRO werkte. Kort daarna heb ik met hen gesproken over mijn vermogenssituatie. Daarbij kwam de onafhankelijkheid van Sequoia aan de orde. Dat ze niet jagen op kick backs of provisie. Sterker, de provisie die zij eventueel ontvangen, krijg je bijgeschreven bij jouw vermogen. Uiteindelijk gaat het me niet eens om die provisie. Voor mij draait het om twee dingen. Ten eerste wil ik niet alleen bankgerelateerde producten. Ten tweede wil ik een vermogensbeheerder die ik kan vertrouwen. Dat geeft rust. Daarom heeft mijn vermogensbeheerder bij Sequoia van mij ook de vrije hand gekregen bij beleggen. Uiteraard binnen de daarvoor gestelde grenzen van het mandaat. Waar dat vertrouwen op gebaseerd is? Allereerst de behaalde rendementen. Als je kijkt naar de lage rentestanden van de afgelopen jaren, dan heb ik toch heel goede rendementen gehad op mijn beleggingen. Je hebt altijd goede en slechte jaren, maar binnen de mogelijkheden van de markt heeft Sequoia er voor mij het hoogste rendement uitgehaald. Daarnaast de professionele aanpak. Het was niet: ‘Gerard die weet wel dat er risico’s zijn.’ “Nee, zorgvuldig informeren zoals het hoort. Ik zie het zo: Ik betaal een bepaalde fee per jaar en ik weet zeker dat mijn belang voorop staat. Dus ja, als ik op mijn werk hoor: ‘Gerard, dat vermogen, hoe doe jij dat?’ dan heb ik mijn antwoord klaar.”

www.hetruiterpad.nl

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.