Het verhaal van Joke Slotboom
“Niet alleen het vermogens­beheer, ook de betrokken­heid”

Joke Slotboom kent Dian Huyssen van Kattendijke uit de tijd dat Dian nog bij ABN AMRO werkte. Ze vertelt waarom ze met Dian meeging naar Sequoia Vermogensbeheer. En hoe dat uitpakte.

De onbekommerde tijd

“Aanvankelijk hadden we een vermogensbeheerder omdat mijn ouders ons regelmatig wat geld toe schoven. Ik praat dan over de periode dat ik nog getrouwd was. Het geld van mijn ouders was bedoeld als een potje voor later. Dat wilden we op een goede manier beleggen. Zo heb ik ook Dian Huyssen van Kattendijke leren kennen. Het was een onbekommerde tijd, maar die eindigde vrij abrupt met mijn scheiding.”

Na de scheiding

“Plotseling stond ik er alleen voor. Toen had ik zoiets van: nu moet ik het zelf doen, maar hoe krijg ik dat voor mekaar? Ik was dat niet gewend. Van huis uit werd alles altijd voor me geregeld. Je hoefde maar te kikken en het was in orde. Tijdens mijn huwelijk was het niet anders. Maar dat kon niet meer. Daarom ben ik met Dian meegegaan toen zij in 2000 met Herma de Wit begon met Sequoia.”

Waarom ik koos voor Sequoia

“Waarom ik niet bij die grootbank ben gebleven? Ik kende Dian al een paar jaar, en de klik was er, van mens tot mens. Ik vond het contact met Dian heel plezierig. Zij kan het ook allemaal zó uitleggen, dat ik het begrijp. Niet met allerlei dure woorden en ingewikkelde dingen. Ik was nooit zo van de cijfertjes, dat was meer iets van mijn vader en later mijn man. Maar nu moest het wel. Daarom was ik ook zo blij met de coaching van Dian. Door haar heb ik ontzettend veel geleerd en kan ik nu op een goede manier in mijn oude dag voorzien.”

Betrokken

Daar ging wel wat aan vooraf: “Na de scheiding was de afspraak dat ik afzag van de pensioenrechten van mijn ex-man en daarvoor in de plaats kreeg ik alimentatie. Die alimentatie zou lopen totdat ik zou erven van mijn ouders. Mijn ouders waren vermogend, dus dat vond ik allemaal prima. Lang verhaal kort: het afzien van die pensioenrechten was niet de meest juiste beslissing. Toen Dian daarvan hoorde, zei ze: ‘Daar moeten we wat aan doen. Dan heb jij straks alleen je AOW en die erfenis.’ In de tijd dat dit speelde is Dian steeds meegegaan naar de advocaat om mijn situatie uit te leggen. Maar het kon niet meer teruggedraaid worden. Toen mijn moeder overleed, bleek ook de erfenis minder dan gedacht. Daarom vind ik het ook zo fijn dat Dian me vanaf het begin heeft afgeremd. Bijvoorbeeld als ik geld wilde schenken aan mijn kinderen. Dan zei Dian: ‘Dat kan wel, maar niet teveel, je moet nog wel even toe met je AOW en erfenis ’ Dat had ik nodig. Daarnaast die steun in allerlei persoonlijke dingen. Vandaar dat Dian mij erg dierbaar is.”

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.