Het verhaal van Annemarieke Negenman
“Dian heeft een duidelijk beeld van wie ik ben”

“De directe aanleiding om samen te werken met Sequoia was de erfenis van mijn vader. Hij is in 1992 overleden en werkte al met Dian Huyssen van Kattendijke. Ik heb Dian vervolgens de erfenis opnieuw laten beleggen. Daar waren drie redenen voor. Allereerst kende ik haar al via mijn vader. Ten tweede was het me ook in 1992 al duidelijk dat ik op langere termijn meer gebaat zou zijn bij beleggen dan bij een spaarrekening. Ten derde was ik toen nog betrekkelijk jong en had ik het op dat moment niet nodig. Daardoor kon ik het me natuurlijk ook permitteren.”

De eerste stappen als belegger

“Voordat ik begon met beleggen, wist ik er via mijn vader natuurlijk wel iets van. Dat er risico’s aan zitten, daar was ik me van bewust. Maar je kunt zelf kiezen hoeveel risico je aan wilt gaan. Daar heb ik in het begin uitvoerig met Dian over gesproken. Je wilt zo’n erfenis niet verspillen, want je krijgt het toch maar in de schoot geworpen. In eerste instantie heb ik daarom een deel van de erfenis gebruikt om een huis van te kopen. De rest heb ik vrij defensief belegd. Ik had op dat moment een baan, een eigen huis en verder geen extra’s nodig om bijvoorbeeld mijn inkomen aan te vullen.”

Verandering van omstandigheden en doelstellingen

“Dat veranderde nadat ik gescheiden was. Sindsdien ben ik weer aangewezen op één inkomen. Met twee opgroeiende kinderen thuis beleg ik mijn geld nu deels met een ander doel. Bovendien gebruik ik nu ook een deel van mijn vermogen om een reservepotje aan te houden, ofschoon ik daar aanvankelijk niet zo vóór was.”

Het uitnodigende, de wisselwerking en de rust

“Dat ik die reserve heb, is het directe resultaat van de wisselwerking tussen Dian en mijzelf. We hebben samen hardop nagedacht over wat verstandig was. Dian nodigt je dan uit om zelf je doelstellingen te formuleren. Vervolgens hebben we samen bekeken wat daarbij de mogelijkheden en de risico’s zijn. Ze luistert aandachtig naar je doelstellingen en komt ook zelf met suggesties: ‘Is het een idee om een liquide buffer aan te houden, zodat je je geen zorgen hoeft te maken bij een financiële tegenvaller?’ Achteraf ben ik er blij mee: ik ben niet afhankelijk van anderen, of een lening, als er wat is. Dat geeft rust.”

Dian heeft een duidelijk plaatje van wie ik ben

“Waarom ik open sta voor de suggesties van Dian? Kijk, je kunt als organisatie kiezen waar je je tijd in steekt. Bij Sequoia hebben ze duidelijk de keuze gemaakt om die tijd in het contact met klanten te steken. Als Dian mijn naam ziet, kijkt ze niet meteen naar mijn rekeningnummer en hoeveel geld daar op staat. Ze heeft een duidelijk plaatje van wie ik ben, hoe mijn financiële situatie eruit ziet en wat we daarover hebben afgesproken. We zijn geen vreemden voor elkaar. Door dat persoonlijke contact voelt het juist vertrouwd en veilig.”

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.