Hoe starten met beleggen in coronatijd? Of andere onzekere tijden?

Loopt u ook al een tijd rond met het idee om te gaan beleggen? Maar bent u gaan twijfelen vanwege de coronacrisis? Lees dan dit artikel ‘Hoe starten met beleggen in coronatijd’. Wij geven u antwoord op vragen die u helpen om de juiste keuze te maken.

Onzekere tijden

In onzekere tijden is het vaak lastig om keuzes te maken. Wel of niet een nieuwe auto? Wel of niet verhuizen? Wel of niet op vakantie? U wilt uw geld natuurlijk op een verantwoorde wijze aanwenden. Toch verschilt de vraag ‘hoe starten met beleggen in coronatijd’ niet wezenlijk van de vraag ‘hoe starten met beleggen’. Want ook al leven we momenteel in een onzekere tijd, de invloed die dit heeft op het beoogde verwachte rendement op de lange termijn is minder groot.

Beleggingshorzion

Dat zit zo. Beleggen doen we over een langere periode, de beleggingshorizon. In die periode vinden er allerlei gebeurtenissen plaats die van invloed zijn op de waarde van uw belegging. De gevolgen van die gebeurtenissen kunnen negatief maar ook positief zijn. Dus zelfs als er een crisis is, kan uw vermogen toch renderen tijdens de beleggingshorizon.

Business as usual

Hoe starten met beleggen in coronatijd is dus eigenlijk heel simpel. Gewoon doen. Dat u daar wel wat hulp bij kunt gebruiken, begrijpen wij heel goed. Een vermogensbeheerder bijvoorbeeld die met u meedenkt en vooruitkijkt, zodat het risico van uw belegging tot een minimum beperkt blijft. Wij doen dit dag in, dag uit. Business as usual. Ook in coronatijd.

Hoe starten met beleggen? Met Sequoia!

Wat we willen zeggen is dat u niet hoeft te wachten tot deze crisis over is. Bij beleggen zijn tijden van crisis juist vaak de goede momenten om te starten. Door een goede risicospreiding van uw beleggingsportefeuille, kunnen we de schommelingen in de waarde beperken. Die schommelingen blijven we altijd houden, crisis of niet. Waar het vooral om gaat is welk risico u bereid bent om te nemen. Zowel financieel als emotioneel. Wij stellen samen met u een risicoprofiel op, waarin heel duidelijk wordt vastgelegd hoeveel risico u kunt en wilt nemen. Wij zorgen dan dat uw beleggingsportefeuille conform dit risicoprofiel wordt ingevuld. Bovendien hebt u altijd en overal inzage in uw portefeuille, sturen we u elk kwartaal een gedetailleerd overzicht en nodigen wij u minstens één keer per jaar uit voor een persoonlijk gesprek op kantoor. Of we spreken elkaar via (video)bellen, als u dat liever heeft, of bij u thuis. Wij zijn er altijd voor u.

Wilt u meer weten over onze persoonlijke benadering van vermogensbeheer? Neem dan contact met ons op, we nemen graag de tijd voor u.

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.