Beleggen voor kinderen

Beleggen voor kinderen of kleinkinderen is de moeite van het overwegen waard. Op die manier kunt u een mooi potje opbouwen voor later. Als het aan Sequoia ligt, een flinke pot!

Waarom nu?

Om te gaan beleggen voor kinderen is het nu een goed moment. Waarom nu? Misschien hebt u al een leuk bedrag bijeen gespaard. Dan is het goed om u te verdiepen in het rendement van dit spaargeld. De spaarrente is momenteel erg laag, soms zelfs 0% en de verwachting is dat u uiteindelijk moet gaan betalen om uw spaargeld bij de bank onder te brengen. Of misschien betaalt u nu al negatieve spaarrente?

Beleggen versus sparen

“Beleggen brengt risico’s met zich mee; u kunt uw inleg verliezen.” U kent vast deze waarschuwing voor beleggen wel. En het klopt ook. Beleggen brengt ook risico’s met zich mee en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Maar met sparen weet u tegenwoordig zeker dat het geen enkel rendement zal opleveren. Sterker nog, u gaat er waarschijnlijk voor betalen en door de inflatie wordt het geld al minder waard.

Risico beperking

Met Sequoia kunt u op een risico beperkende manier beleggen. Wij geven u volledige inzage in onze transacties en leggen hier ook verantwoording over af. Wij handelen in uw belang. Dat wil zeggen dat wij onafhankelijke keuzes maken bij het selecteren van beleggingsproducten voor uw portefeuille. Op grond van uw doelstellingen en risicoprofiel zullen wij een portefeuille samenstellen en beheren die overeenkomt met uw risicobereidheid en het gewenste rendement.

Bijsturen

Wij kunnen ons voorstellen dat uw doelstelling bij het beleggen voor kinderen een mooi rendement op termijn is. Daarbij gaan we zeer zorgvuldig te werk. We laten ons niet gek maken door de waan van de dag. Koersschommelingen horen er nu eenmaal bij. In mooie praatjes geloven we ook niet; wij houden ons hoofd koel. We maken een mooi beleggingsplan en houden ons hieraan.

Beleggen op naam van uw kind; extra veilig

Beleggen voor kinderen kan onder uw eigen naam maar ook op naam van uw kind. U opent dan een rekening voor uw kind onder diens naam. Het voordeel is dat uw kind direct eigenaar is van het geld. Bij het behalen van de 18-jarige leeftijd gaat het beheer van het vermogen automatisch over naar uw kind. Uw kind hoeft daarover geen schenk- of erfbelasting te betalen. Zelf kunt u jaarlijks tot het maximum vrijgestelde bedrag schenken. Bovendien hebben wij als financieel dienstverlener een bijzondere zorgplicht over het vermogen van uw (minderjarige) kind. Dat wil zeggen dat wij in het belang van uw kind moeten handelen en zoveel mogelijk risicoloos en defensief zullen beleggen, als het risicoprofiel daartoe aanleiding geeft. Dit is bij wet geregeld. Sequoia is expert als het gaat om beleggen voor kinderen. Wij blijven met beide benen op de grond en begeleiden u op persoonlijke en betrokken wijze.

Wilt u meer weten over beleggen voor (of in naam van) uw kind? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.