Vooruitblik voor de komende maanden

Ook in 2022 groeit de wereldeconomie naar verwachting met ruim 4% bovengemiddeld. Bedrijven profiteren, met naar schatting een groei van circa 15% in de winsten. Toch zijn er verschillende factoren die voor onzekerheid zorgen. Nog altijd kampt de wereld met COVID, ook al is onze inschatting dat de risico’s op langdurige verstoringen (door maatregelen) kleiner zijn. Verder zijn de tekorten aan specifieke input of onzekerheid over de oplopende inflatie niet verdwenen. De verwachting blijft dat de prijsstijgingen in de loop van komend jaar op een meer normaal niveau uitkomen en daarmee geen verstorende factor voor de aandelenmarkten zullen zijn.

Politieke factoren in diverse landen en regio’s (China intern en extern richting Taiwan en Rusland-Oekraine) kunnen de aandelenmarkten in beweging brengen. Daarnaast staan er verkiezingen in Frankrijk op de agenda.

De afweging van deze onzekerheden, gecombineerd met een voorzichtig en tot nu toe helder beleid van Centrale Banken zorgt ervoor dat wij de licht positieve visie op zakelijke waarden handhaven. Waarderingen zijn door sterke winstverwachtingen iets minder hoog geworden. Wel zijn wij alert op de hoge waardering van aandelen in de sector Technologie vanwege de gevoeligheid voor hogere rente. Gedeeltelijke afbouw van deze sector naar een ander deel van de aandelenmarkt lijkt een logische stap. Binnen vastrentende waarden blijven de rendementen vooralsnog laag en is de beloning voor het risico op een rentestijging beperkt.

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.