Het verhaal van Henk Monster
“De klik, het rendement en de rust”

Henk Monster licht toe waarom hij een vermogensbeheerder inschakelde en waarom hij daarbij koos voor Sequoia.

“Kort voor mijn pensioen ben ik bij een financieel adviseur geweest, om een en ander door te laten rekenen. Volgens Mijnheer Riksen, van Riksen & Willems, zou dat pensioen allerbelabberdst zijn. Maar we hadden wel wat spaargeld. Mijn oorspronkelijke plan was om zelf iets te gaan doen met obligaties. Maar toen zei mijnheer Riksen: ‘Dat wordt niks, maar ik heb goede contacten met Sequoia. Dat was de eerste overweging om contact op te nemen met Sequoia. Verder had ik in de NRC gelezen dat Sequoia erg goed uit de bus kwam. Aansluitend hebben wij een kennismakingsgesprek gehad met Herma en Jacqueline van Sequoia, en dat klikte.”

De klik

Henk Monster verduidelijkt: “Zelf beleg ik al wat langer en ik wil daarbij ook wel wat risico nemen, maar mijn vrouw is wat dat betreft erg terughoudend. Het was dus belangrijk dat Herma en Jacqueline bij het eerste gesprek mijn vrouw gerust stelden. En dat is precies wat er gebeurde. Herma en Jacqueline hebben allebei een bankachtergrond en zeiden: ‘Met die banken is het ook niet alles. Wij stellen de klant voorop, niet de eigen portemonnee.’ Dat sprak ons erg aan. We voelden ons ook thuis bij de manier waarop beide dames tegen vermogensbeheer aankijken: het beeld van de Sequoia, de langzaam, maar vooral gestaag groeiende boom, die een enorme hoogte kan bereiken. Het gaf mijn vrouw een rustgevend gevoel. Maar uiteindelijk denk ik dat toch het persoonlijke contact de doorslag gaf. We hebben niet alleen gesproken over vermogensbeheer sec, maar over van alles en nog wat, hoe je in het leven staat, wat je belangrijk vindt. Mijn vrouw en ik zijn bijvoorbeeld overtuigd Christen, en dan wil je ook wat met je geld voor anderen doen.”

Het rendement

“Als je vermogen dan wat kan groeien, heb je ook geld om weg te geven. Mijn uitgangspunt was dat we toch wel 2% rendement wilden maken. En dat je belegt voor, pak hem beet, twintig jaar of zo. Vervolgens ga je de kosten en baten vergelijken. Bij een vermogensbeheerder gaat er natuurlijk beheervergoeding vanaf, maar na drieënhalf jaar ben ik er inmiddels wel van overtuigd dat we bij Sequoia meer rendement maken dan dat ik het zelf zou doen. Als ik ook kijk waar het allemaal wordt belegd, dan had ik dat zelf nooit zo gedaan, omdat ik de kennis niet heb hoe ik bijvoorbeeld in Amerika moet handelen. Bij Sequoia hebben ze die kennis wel.”

De rust

“Naar aanleiding van de gesprekken met Sequoia hebben we uiteindelijk gekozen voor een redelijk neutrale beleggingsstrategie. Met name omdat we niet voor de korte termijn gaan en niet voor maximalisatie. Tegelijkertijd is het niet zo dat we geen enkel risico willen lopen. Deze strategie combineert voor ons rust met een aardig rendement. Al met al is er van interen nog geen sprake. Mathijs Wubbels, onze vermogensbeheerder bij Sequoia, is daar ook scherp op. Hij zegt: ‘Als u een opname wilt doen, laat het dan tijdig weten. Door het in te plannen voorkomt u dat u met verlies moet verkopen bij een lage beurs.’ We houden nu een potje liquide als de beurs hoog staat. Zodat we niet à la minute moeten verkopen als we geld op willen nemen. Het geeft ons beide erg veel gemoedsrust.”

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.