jeroen-afbeelding

Jeroen Simkens

Vermogensbeheerder | Financieel Planner

"Oprechte persoonlijke aandacht is voor mij de basis van een vertrouwensrelatie."

De mens, niet de businesscase.

“Na 22 jaar bij ING private banking ben ik heel bewust overgestapt naar Sequoia. Door strategische keuzes van ING voelde ik steeds minder ruimte voor service en persoonlijk contact. ING wordt steeds meer een digitaal gedreven onderneming. Dat is niet per definitie slecht, maar het staat haaks op wat ik belangrijk vind als mens en als professional. Ik denk mede vanuit mijn achtergrond in de hotellerie. Naar mijn idee is private banking vooral geënt op de persoonlijke relatie, service en dienstverlening.”

In de praktijk

Hoe ziet persoonlijk contact eruit in de praktijk? “Dat de scheidslijn tussen zakelijk en privé minder scherp wordt. Dat komt doordat je vaak al jaren en soms over de generaties heen meegaat in de ontwikkeling van zo’n gezin, hun bedrijf en carrière. Je maakt bijzondere momenten mee zoals de verkoop van een onderneming, een overlijden, een huwelijk of een echtscheiding. Daardoor weet je echt wat mensen drijft, hoe hun levensgeschiedenis eruit ziet, hoe ze zich hebben ontwikkeld.”

Altijd direct contact

Wat levert dat op voor cliënten? “Het belangrijkste is dat ze altijd laagdrempelig en direct contact hebben met mij als vermogensbeheerder. Niet via callcenters, niet online. Er is tijd en ruimte om cliënten te ontmoeten, wanneer en waar ze dat willen. Dat veronderstelt natuurlijk wel dat de portefeuilleomvang van een vermogensbeheerder bij Sequoia behapbaar blijft. Is de bovengrens bereikt, dan gaan we kijken naar uitbreiding van het team.”

Het belang van structuur

Wat is er naast dat persoonlijke contact nog meer essentieel? “Een goede structuur via financial planning. Dat is voor mij de basis om bij elke cliënt tot een goed vermogensplan te komen. Het begint altijd met kennismaken: is er een klik, passen we qua cultuur bij elkaar? Aansluitend volgt een uitgebreide financiële inventarisatie. Dat hoeft niet per se ingewikkeld te zijn, maar de structuur moet kloppen. Hoe ziet het huidige en toekomstige inkomen eruit? Wat is de vermogenspositie? Welk deel van het vermogen kan de cliënt in beheer geven en wat past dan bij zijn wensen, uitgangspunten en risicotolerantie? Verder bekijken we wat de bestemming van dat vermogen is in de toekomst. In eerste instantie voor de cliënt zelf, daarna eventueel voor de volgende generatie.”

Warm bad

Hoe wist je dat de persoonlijke relatie bij Sequoia op de eerste plaats staat? “Vanaf de eerste kennismakingsgesprekken werd ik behandeld zoals ik zelf graag omga met cliënten. Bij elk gesprek ging het om Jeroen Simkens de mens en de adviseur, en niet sec over de businesscase Jeroen Simkens. Die benadering voelde als een warm bad. Natuurlijk is Sequoia een commercieel bedrijf met ambities om te groeien. Maar vergeleken met de bedrijfscultuur waar ik vandaan kom, is hier veel meer ruimte voor warmte en betrokkenheid. Het is de manier van werken die naadloos aansluit bij hoe ik tegen vermogensbeheer en private banking aankijk.”

Neem contact op met Jeroen

reCAPTCHA is required.

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.