sequoia-jacqueline-siderius

Jacqueline Siderius

Vermogensbeheerder | Financieel Planner

“Om werkelijk maatwerk te kunnen bieden, moet je iemand echt kennen.”

Persoonlijk contact en bijblijven

“Net zoals mijn collega’s begin ik ‘s morgens met het financiële nieuws. Ik wil op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en wat daarbij relevant is voor mijn klanten. Vervolgens kijk ik of de portefeuilles ’in profiel’ zitten. Dat wil zeggen: ik controleer of ik nog voldoe aan de afspraken die daarover gemaakt zijn. Daarnaast spreek ik elke dag klanten. Dat persoonlijke contact vind ik belangrijk om mijn werk goed te doen. Het is een principiële kwestie, dat doen we allemaal.”

Het vaste plan

“Natuurlijk is er wel een taakverdeling bij ons op kantoor. Het beleggingscomité zet in eerste instantie de grote lijnen uit. Op die manier wordt voorkomen dat iedereen op microniveau met beleggen bezig is. Zij kijkt naar de verdeling van aandelen en obligaties in de portefeuilles. Dat gebeurt allemaal op basis van een goed doordacht plan. Het belangrijkste daarbij is dat dit voorkomt dat je handelt uit emotie. Op deze manier bewaakt het beleggingscomité de hoofdlijnen van het beleggingsbeleid waar we allemaal achter staan. Dat beleggingsbeleid hangt weer nauw samen met de filosofie die eronder ligt: Sequoia wil rust geven, geen stress, met een goed rendement. Dat betekent impliciet dat we niet per se op het allerhoogste rendement jagen. Want uiteindelijk gaat het niet alleen om het rendement maar ook om het risico dat je daarbij loopt.”

Ruimte voor betrokkenheid

“Om werkelijk maatwerk te kunnen bieden, moet je weten hoe iemand is. Geleidelijk leer je je klanten beter kennen. Je onthoudt wat voor een klant belangrijk is. Niet alleen zakelijk gezien, maar ook op het persoonlijke vlak. Dat moet je liggen. Er zit niet alleen een technische kant aan mijn werk; voor een groot deel is het zorgen wegnemen en empathie. Dat vraagt tijd. Die ruimte heb ik ook. Het was één van belangrijkste redenen om bij Sequoia aan de slag te gaan. Want je wilt er zijn als je klant vragen heeft, of als het even tegenzit op de beurs. Dan merk je dat je vertrouwen opbouwt. Dat klanten steeds meer financiële zaken met je gaan bespreken. Dat inspireert me.”

Neem contact op met Jacqueline

reCAPTCHA is required.

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een instructievideo.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.