Update Sequoia Quantum Satis Fonds Q3

Gepubliceerd op: 02/10/2018

De focus in het Quantum Satis Fonds ligt op bedrijven die bovengemiddeld kunnen groeien, zoals technologie en bepaalde takken van de industrie. Deze focus op groei heeft in de afgelopen jaren een mooi rendement opgeleverd. In het derde kwartaal werd hieraan een rendement van 2,9% toegevoegd, zodat in het lopende jaar 2018 het netto rendement op een mooie 7,4% staat.

De importheffingen op onder andere staal en aluminium werden in juli van kracht en ook de sector Technologie kreeg te maken met bepaalde heffingen aan het einde van de zomer. Bijvoorbeeld de producenten van (computer)chips en de toeleveranciers daarvan zoals ASML, hadden last van de dreigingen van heffingen op producten.
In het Quantum Satis Fonds worden de beleggingen wereldwijd gespreid, waarbij het accent op Amerikaanse bedrijven ligt. Toch waren het Europese aandelen die de grootste koersstijgingen voor hun rekening namen. Sartorius en Wirecard, beiden Duitse bedrijven en actief in respectievelijk Biotechnologie en (Financiële) Technologie kenden een bijzonder goed kwartaal: de aandelen stegen met meer dan 30%.
Er werden in het afgelopen kwartaal posities uitgebreid in bijvoorbeeld Royal Dutch en Apple.

We verwachten dat de focus in de markten weer vooral gericht zal zijn op de goede perspectieven die de bedrijven zelf voorzien. Dit zal positief zijn voor de waardeontwikkeling van het fonds.

Dit artikel is gepubliceerd in Nieuwsbrief 2018-04. Wilt u de (rest van de) gehele nieuwsbrief lezen? Klik dan H I E R.

 

PetraWit

Petra Kooy

"Wat mij aanspreekt bij Sequoia is het persoonlijke contact met de klant."

Inloggen

Bij onze depotbanken kunt u online de ontwikkeling van uw beleggingsportefeuille volgen. Via onderstaande links kunt u inloggen: