Update FundShare Sequoia Quantum Satis

Gepubliceerd op: 03/07/2018

De focus in het Quantum Satis Fonds ligt op bedrijven die bovengemiddeld kunnen groeien, zoals technologie en (bepaalde) industrie. Deze focus op groei heeft in de afgelopen jaren een mooi rendement opgeleverd. Vanaf de start in november 2012 tot eind juni van dit jaar is dit ruim 80% geweest.

In mei en juni werden extra heffingen op onder andere staal en bepaalde producten aangekondigd. Dit leidde in eerste instantie tot koersdalingen in aandelen van bedrijven van materialen en industri√ęle bedrijven. In de tweede helft van juni raakte dit ook het sentiment in de technologiesector. Uiteraard had het fonds hier last van en daalde het rendement van ruim 9% (over de periode januari-half juni) naar ongeveer 4% over de eerste helft van het jaar.

Wij verwachten dat de focus in de markten zal gaan verschuiven van de mogelijke handelsoorlog naar de goede perspectieven die de bedrijven uitspreken. De dip in de koersen van de technologiebedrijven zal dan keren.

 

Dit artikel is gepubliceerd in Nieuwsbrief 2018-03. Wilt u de (rest van de) gehele nieuwsbrief lezen? Klik dan H I E R.

 

PetraWit

Petra Kooy

"Wat mij aanspreekt bij Sequoia is het persoonlijke contact met de klant."

Inloggen

Bij onze depotbanken kunt u online de ontwikkeling van uw beleggingsportefeuille volgen. Via onderstaande links kunt u inloggen: