Banksparen en lijfrente

Banksparen en lijfrente

De overheid wil eigen pensioenopbouw stimuleren. Een van de mogelijkheden hiervoor is banksparen, een manier om geld voor later apart te zetten met belastingvoordeel. We noemen het ook wel pensioen sparen.

Hoe werkt banksparen of pensioen sparen? Er zijn twee fasen:

Fase 1: Opbouwen

U legt geld in en u bouwt rendement op het geld op. Dit kan tot maximaal vijf jaar na het bereiken van de AOW-leeftijd. Vaak stoppen spaarders op het moment dat ze de AOW-leeftijd bereiken. Vanaf het afgesproken moment kan het opgebouwde spaarbedrag gebruikt worden als aanvulling op het inkomen.

Fase 2: Uitkeren

Op de afgesproken datum gaat het opgebouwde tegoed over naar een uitkeringsproduct, dat noemen we een lijfrente. Via de lijfrente wordt het tegoed periodiek uitgekeerd.

Regels en voorwaarden

Er gelden een aantal regels en voorwaarden bij een lijfrente uitkering. De lijfrentestorting is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting als aan deze voorwaarden wordt voldaan.

Wat levert banksparen of pensioen sparen op?

De rente op sparen is momenteel erg laag. Daardoor is een grote inleg nodig om de gewenste uitkering te kunnen bereiken. Een alternatief voor pensioen sparen is pensioen beleggen. Want beleggen levert doorgaans op lange termijn een hoger rendement op. Sequoia Vermogensbeheer kan u alles vertellen over pensioen beleggen.

Aantrekkelijk alternatief

Wilt u later verzekerd zijn van een mooie oudedagvoorziening? Wij adviseren u er graag over. Aarzel dus niet en neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Inloggen

Bij onze depotbanken kunt u online de ontwikkeling van uw beleggingsportefeuille volgen. Via onderstaande links kunt u inloggen:


×