Aanvullend pensioen

Aanvullend pensioen


Er zijn verschillende manieren om pensioen op te bouwen voor later. Naast de AOW wordt vaak pensioen opgebouwd via de werkgever. Dit is echter niet altijd voldoende als u met pensioen gaat. Daarom kan het slim zijn om zelf een aanvullend pensioen op te bouwen. Dat geldt natuurlijk helemaal als u (nog) niets of weinig heeft geregeld voor uw pensioen.

Aanvullend pensioen opbouwen

Een aanvulling op uw pensioen kunt u opbouwen door bijvoorbeeld sparen of beleggen. Daarbij zijn ook fiscaalvriendelijke mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een lijfrente, pensioen sparen, banksparen of pensioen beleggen.

Sequoia en pensioenopbouw

Bij Sequoia Vermogensbeheer kunt u beleggen voor uw pensioen. Op een geblokkeerde beleggingsrekening kunt u op een fiscaal vriendelijke manier uw aanvulling voor later opbouwen. Er gelden wel een aantal regels en voorwaarden voor deze manier van pensioenopbouw. Sequoia kan u er alles over vertellen.

Tussentijds overdragen opgebouwd lijfrentekapitaal

Bent u al bezig met het opbouwen van een lijfrentekapitaal? Het kan zijn dat de kosten van uw huidige polis hoog zijn. Goed nieuws is dat u uw huidige (dure?) polis tussentijds kunt overdragen. Het beleggen van uw pensioenaanvulling tegen lagere kosten en een hoger verwacht rendement via Sequoia behoort zeker tot de mogelijkheden! Neem daarom contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Inloggen

Bij onze depotbanken kunt u online de ontwikkeling van uw beleggingsportefeuille volgen. Via onderstaande links kunt u inloggen:


×