Waarom wij niet beleggen in Bitcoins

Risicoprofiel beleggen in Bitcoins

U weet vast wel dat beleggen altijd enig risico met zich meebrengt. Dat wij dat risico voor u kunnen beperken, is u ook wel bekend. Wij doen dat door goed naar u te luisteren en uw vermogensdoelstelling en risicoprofiel in kaart te brengen. Over beleggen in Bitcoins bestaan veel onduidelijkheden en dit past niet in onze filosofie van transparant en controleerbaar beleggen. Waarom wij niet in Bitcoins beleggen, leest u in dit artikel.

Wat zijn Bitcoins?

Een Bitcoin is een (digitaal) betaalmiddel waarmee u goederen en diensten kunt kopen. Net zoals ‘gewoon’ geld, maakt u Bitcoins digitaal over aan de leverancier. Om met Bitcoins te kunnen betalen, dient u ze eerst te kopen. In 2009 werd de handel in dit digitale geld gestart.

Beleggen in crypto valuta

Beleggen in Bitcoins is beleggen in crypto valuta. De koers van de Bitcoin is ten opzichte van 2009 flink gestegen. Maar pas op voor advertenties waarin fantastische rendementen worden beloofd. We hebben u al vaker gewaarschuwd voor dit soort praktijken. Iets dat te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook. Bedenk dat aan hoge rendementen altijd een fors risico zit. Laat u dus niet verleiden door mooie verhalen van gewetenloze handelaren. Zij zijn alleen uit op uw geld en hebben niet uw belang voor ogen.

Ondoorzichtig

De totstandkoming van de koers van de Bitcoin is ondoorzichtig. Het risicoprofiel beleggen in Bitcoins is dus onduidelijk en alleen daarom al is beleggen in Bitcoins niet verstandig. De fluctuaties zijn groot evenals het risico. Daar komt bij dat de transacties niet doorzichtig zijn. Er is geen goed toezicht op de transacties (zie hierna), laat staan dat verdachte transacties worden opgemerkt. Daarom houden wij ons liever aan een risicoprofiel beleggen waarbij de transacties transparant zijn en de beleggingsproducten vallen onder het toezicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Toezicht door banken

Geld is een ruilmiddel voor het verkrijgen van een product of dienst. Een Bitcoin is in die zin niet anders dan een euro of Amerikaanse dollar. Wat wel een groot verschil is, is de mate van toezicht. Bij betalingen in euro’s of andere valuta, houden banken toezicht op de transacties. Ze checken het banksaldo van degene die het geld overmaakt en controleren het banknummer en naam van de ontvanger. Er zijn ook allerlei regels waar banken zich aan moeten houden, zoals het melden van verdachte transacties.

Geen toezicht

Bij het overmaken van Bitcoins is geen toezicht van de banken. Het controleren van deze transacties gaat via een zogenaamde Block Chain. Dit wil zeggen dat meerdere computers tegelijk de transacties in Bitcoins controleren. De Block Chain technologie lijkt op zich goed te werken. Maar toch is er een groot probleem. Er is namelijk geen enkele controle op de herkomst van de Bitcoins. Juist dit gebrek aan toezicht en transparantie, maakt het handelen in Bitcoins oncontroleerbaar.

Volledige transparantie met Sequoia

Bij ons geen verdachte transacties maar volledige transparantie. Wij handelen altijd in uw belang. Uw vermogensdoelstelling en risicoprofiel beleggen zijn leidend in ons handelen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een korte handleiding.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.