Vertrekken in mei?

Vertrekken in mei?

Een aloud beursgezegde luidt: “Sell in May and go away, but remember to come back in september” (St. Leger Day). Ook nu vragen beleggers zich bij dalende koersen af of het voor hun portefeuille beter zou zijn om hun beleggingen (gedeeltelijk) te verkopen. Wanneer de koersen dan later weer gaan stijgen, zouden ze weer willen kopen.

Paniek en geduld

Voor een goed beleggingsrendement heb je over het algemeen een lange adem nodig. Sommige beleggers worden echter toch wat zenuwachtig als de koersen dalen. Ze vragen zich af of ze toch niet beter wat van hun beleggingen zouden moeten verkopen. Het omgekeerde gebeurt als de koersen gaan stijgen. Dan zijn ze soms bang om waardestijgingen te missen. Het besluiten tot verkopen in tijden van paniek, is nooit aan te raden; beleggen is vooral een kwestie van geduld.

Bewaar de rust

Gelukkig houden wij ons hoofd koel. In ons online magazine van april hebben we aan de hand van berekeningen uitgelegd dat het geen goede strategie is om in tijden van dalende koersen de beleggingen (volledig) te verkopen. Want het is lastig om te bepalen wanneer het moment is gekomen om weer aankopen te gaan doen. Misschien stijgen de koersen wel weer de dag na de verkoop en wordt rendement misgelopen. Bovendien zorgt veelvuldig handelen voor hoge transactiekosten, wat weer ten koste gaat van het rendement. De berekening vindt u op onze website.

Het hoofd koel met Sequoia

Uiteraard is de genoemde berekening theoretisch en zijn er allerlei andere scenario’s op los te laten. Bovendien laat een andere spreiding in de portefeuille, bijvoorbeeld met beleggingen buiten Europa, direct een andere uitkomst zien. Het gaat dan ook om een voorbeeld, waarmee we willen laten zien dat het geen goede strategie is om mee te gaan met de waan van de dag. Je kunt beleggingen verkopen bij dalende koersen, om er de volgende dag achter te komen dat de waarde weer is gaan stijgen en je daardoor rendement bent misgelopen, want het verloop van koersen kan heel grillig zijn. Of je ziet je rendement verdampen door de transactiekosten die komen kijken bij aan- en verkopen. Wij willen onze klanten behoeden voor dit soort irrationele beslissingen. Zij kunnen het beheer van hun vermogen met een gerust hart aan ons overlaten, want wij houden ons hoofd koel, ook in tijden van paniek.

Laat de vermogensbeheerders van Sequoia voor u werken.
Bel 088-205 79 79 of mail naar info@sequoiabeheer.nl

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een korte handleiding.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.