Update FundShare Sequoia Familie Aandelen Fonds

Deze families zijn sterk gericht op de continuïteit van het bedrijf, zijn maatschappelijk betrokken en zorgen voor veel werkgelegenheid in de regio. Wereldwijd zijn families zelfs bij meer dan 60% van alle bedrijven betrokken als bestuurder of aandeelhouder. Deze betrokkenheid en het oog op de continuïteit past in de beleggingsfilosofie van Sequoia. Daarnaast blijkt uit onderzoek van ons, maar ook van bijvoorbeeld de Universiteit van St. Gallen, dat de prestaties van aandelen van familiebedrijven op de beurs goed zijn.

In het fonds zijn ongeveer 40 aandelen van bedrijven opgenomen, waarbij de belangen variëren van ongeveer 2 tot 3,5%. Het grootste deel van de portefeuille, ongeveer 60%, is belegd in Europa. Aandelen van bijvoorbeeld Heineken, L’Oréal, Swatch Group en BMW zijn hierin opgenomen. Daarnaast bestaat de portefeuille voor ongeveer 40% uit Amerikaanse en Canadese aandelen zoals Estée Lauder, Nike en Paccar.

De waardeontwikkeling van het fonds is sinds de start in februari positief geweest. In mei en juni stond het rendement sinds de start zelfs op 7%. De invloed van de dreiging van een handelsoorlog op -in eerste instantie- vooral industriële bedrijven zorgde ervoor dat het rendement sinds de start van het fonds aan het eind van het kwartaal 2,5% bedroeg. Het fonds is vooral belegd in verschillende consument-gerelateerde producten (vooral cyclische-, maar ook dagelijkse goederen) en industriële bedrijven. Dit is natuurlijk (gedeeltelijk) afhankelijk van het universum van familiebedrijven, waaruit de portefeuille wordt samengesteld. De goede economische ontwikkelingen hebben zeker positieve effecten op deze sectoren gehad en wij verwachten dat deze trend zich doorzet.

 

Dit artikel is gepubliceerd in Nieuwsbrief 2018-03. Wilt u de (rest van de) gehele nieuwsbrief lezen? Klik dan H I E R.

 

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een korte handleiding.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.