Spaargeld beleggen zonder risico, kan dit?

Spaargeld beleggen zonder risico, kan dit?

Met de lage rente van nu kijken mensen steeds vaker naar de mogelijkheid om te gaan beleggen. Het liefst willen ze hun spaargeld beleggen zonder risico. Zodat ze zeker weten dat het geld rendement oplevert. Wilt u ook uw spaargeld beleggen zonder risico? Kan dit? En hoe doe je dat dan? Lees onze tips:

Tip 1: toezichthouder AFM

Geld beleggen kan op veel manieren en in veel beleggingsproducten. Aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, beleggingen in Bitcoins of marihuana. Dat laatste klinkt misschien spannend, maar is het wel zo slim? Controleer in elk geval of de aanbieder onder toezicht valt van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM wil consumenten beschermen tegen transacties die te veel risico met zich meebrengen. Zo kijkt de AFM bijvoorbeeld of de financiële dienstverlener voldoende transparant is over het product dat deze aanbiedt. Niet alle financiële diensten vallen onder het toezicht van de AFM. Daarom is het goed om dit te checken.

Tip 2: te mooi om waar te zijn

Vaak worden door aanbieders van beleggingsproducten hoge rendementen voorgespiegeld. Bijvoorbeeld investeringen in unieke grondkavels die binnenkort als bouwkavels veel geld gaan opleveren. Of beleggen in teakhout met een beloofd rendement van maar liefst 23 procent per jaar. En wat te denken van investeringen in windmolenparken? Tja. Men wil graag geloven dat deze investeringen leiden tot hoge rendementen. Maar ook hier geldt: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook. Laat uw hoofd niet op hol brengen door mooie brochures, chique bijeenkomsten en gewetenloze verkopers. Ooit gehoord van boilerrooms? Het is een verzamelnaam voor frauduleuze aanbieders die vaak via telefonische verkoop mensen proberen over te halen om hun geld te investeren in hun ‘betrouwbare’ beleggingsproducten. De vraag is of deze aanbieders onder toezicht van de AFM staan. Bovendien kennen beleggingsproducten met een hoog rendement ook altijd een hoog risico. Anders was iedereen wel miljonair. Wees dus voorzichtig. Kijk daarom hier even naar de waarschuwing van de Vereniging voor Effectenbezitters.

Tip 3: ken uw zwakte

Mensen zijn goedgelovig als ze iets wordt voorgespiegeld dat ze graag wíllen geloven. Natuurlijk hebben mensen nog meer zwaktes. Ze denken bijvoorbeeld de beurskoersen te kunnen verslaan. Of ze willen graag meedoen aan crowdfunding omdat ze geloven in het product dat ontwikkeld wordt. Alleen al om deze reden is spaargeld beleggen zonder risico niet mogelijk. Want beleggers hebben dikwijls te weinig kennis van zaken of ze houden het hoofd niet koel. Bent u zich bewust van úw zwakke plek?

Tip 4: vertrouwen in de aanbieder

Een vermogensbeheerder heeft kennis van de financiële markten én houdt het hoofd koel. Maar zelfs dat is niet genoeg. Want je wilt iemand die in jouw belang handelt. Iemand die dus niet probeert om beleggingsproducten te promoten die gunstig zijn voor de eigen portemonnee. Daarbij is het nodig dat de beheerder ook de privésituatie kent. Want zo kan hij of zij rekening houden met financiële gevolgen van bepaalde gebeurtenissen. Dan hoeft u zich daar tenminste geen zorgen over te maken. Kies dus voor een beheerder die uw belangen op persoonlijke wijze behartigt. Want niemand kan uw spaargeld beleggen zonder risico. Wel kunt u bij ons, net als onze andere klanten, rekenen op onze onafhankelijke, deskundige en toegewijde begeleiding. Neem contact met ons op en vertrouw ook op Sequoia!

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een korte handleiding.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.