Interessante aandelen om in te beleggen

Global X Fintech ETF

In de Global X Fintech ETF zijn bijvoorbeeld aandelen van bedrijven opgenomen, die diensten verlenen in het mobiele betalingsverkeer of platforms verschaffen waar leningen rechtstreeks tussen partijen verhandeld worden. Daarnaast kunnen er “fintech” bedrijven worden opgenomen, die actief zijn in de ontwikkeling voor financiële software. Deze sector speelt in op de vraag naar meer flexibiliteit en mobiliteit van de bestaande structuren in de financiële sector, een interessante combinatie van technologie en financiële diensten, waar ontwikkelingen snel gaan.

De SPDR Thomson Reuters Global Convertible Bond ETF

In deze ETF zijn converteerbare obligaties opgenomen van bedrijven uit de hele wereld. Bij deze obligaties bestaat de mogelijkheid dat gedurende de looptijd omzetting naar aandelen (=converteren) plaatsvindt. Daardoor is de koersvorming en het rendement afwijkend van dat van normale obligaties. Zo speelt de koers van het aandeel waarin mogelijk geconverteerd gaat worden een rol. Deze categorie is binnen vastrentende waarden een interessante aanvulling in deze tijd van lage rente.

De Amundi FTSE EPRA/Nareit Global Developed ETF

Deze ETF belegt in aandelen van vastgoedmaatschappijen. Er wordt belegd over de hele wereld en in verschillende typen vastgoed, zoals kantoren, woningen, centra voor opslag en distributie en winkelcentra. Vastgoedbeleggingen kennen iets andere karakteristieken dan aandelenbeleggingen en zijn daarom een interessante aanvulling. Dividenden, waardevastheid van de panden, toekomstige huurstromen en ontwikkeling van de rente zijn belangrijke factoren voor de koersontwikkeling van vastgoedaandelen.

Wilt u meer weten over beleggen? Kijk dan op onze website of maak een afspraak.

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een korte handleiding.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.