FundShare Sequoia Familie Aandelen Fonds

Klantbehoefte aan beleggen in familiebedrijven

Vanuit de klantbehoefte om te beleggen in familiebedrijven is het Sequoia Familie Aandelenfonds opgericht. Familiebedrijven richten zich vaak meer op de resultaten op lange termijn; continuïteit is voor hen een belangrijke waarde. Waarden als zorgzaamheid voor werknemers en het milieu worden ook vaker toegedicht aan familiebedrijven. De persoonlijke betrokkenheid van de familie maakt dat ze veel energie stoppen in het laten slagen van het bedrijf en doorgaan waar anderen stoppen.

Onderzoek Sequoia

Sequoia kan zich vinden in de lange termijnvisie van familiebedrijven. Continuïteit en maatschappelijke betrokkenheid zijn belangrijke waarden. Sequoia heeft lang onderzoek gedaan naar de prestaties van aandelen van familiebedrijven. De resultaten waren goed. Het onderzoek van de universiteit van St. Gallen wees eveneens uit dat beleggen in familiebedrijven loont.

Oprichting Sequoia Familie Aandelenfonds

Dit heeft geleid tot de oprichting van het Sequoia Familie Aandelen Fonds in het eerste kwartaal van 2018. Er wordt belegd in aandelen van familiebedrijven die op lange termijn waarde kunnen creëren. Het rendement van een portefeuille met aandelen uit familiebedrijven is op lange termijn hoger dan dat van bijvoorbeeld de MSCI World Index.

Beleggingsuniversum

Het Sequoia Familie Aandelen Fonds wordt samengesteld uit een beleggingsuniversum van de 500 grootste familiebedrijven (qua omzet) wereldwijd. Dit universum (Global Family Business Index) is bepaald door de universiteit van St. Gallen. Hierbij wordt een bedrijf als familiebedrijf aangemerkt indien minstens 30% van de stemrechten in handen zijn van de familie. Vervolgens wordt een selectie gemaakt op basis van beursnotering, regiospreiding en minimum aan kapitaal en omzet. Het universum wordt zo teruggebracht tot ongeveer 120 bedrijven. Uiteindelijk bepalen de scores op koers- en bedrijfswinsten welke bedrijven Sequoia opneemt in het fonds. In de Essentiële Beleggersinformatie (EBI) leest u waarop wij nog meer selecteren.

Beleggen in Sequoia Familie Aandelen Fonds

U kunt ervan verzekerd zijn dat wij de ontwikkelingen die relevant zijn voor het Familie Aandelen Fonds nauwlettend in de gaten houden. Onze jarenlange ervaring en onderzoek werpen hun vruchten af. Het fonds is ook voor niet-relaties beschikbaar.

Voorbeelden van familiebedrijven in het Familie Aandelen Fonds

 • BMW (familie Quandt)
  Dit autobedrijf dat inmiddels in meer dan 140 landen distribueert, is in 1912 opgericht. Hun succes is gebaseerd op langetermijndenken. Dit heeft BMW in de loop der jaren een hoog rendement opgeleverd, waardoor het bedrijf inmiddels tot de grootste familiebedrijven van Duitsland behoort.
 • L’Oréal (familie Schueller-Bettencourt)
  Franse chemicus Eugene Paul Louis Schueller begon in 1909 met de ontwikkeling van kleurspoelingen voor het haar. Het bedrijf liet hij in 1919 registreren en inmiddels is het uitgegroeid tot een beursgenoteerde onderneming in Frankrijk die wereldwijd opereert. L’Oréal staat voor passie, innovatie, ondernemerszin, ruimdenkendheid, perfectie en verantwoordelijkheid.
  Randstad Holding (familie Goldschmeding)
  De wereldleider in HR werd in 1960 opgericht door Frits Goldschmeding. Een man met een visie, want inmiddels opereert het bedrijf in 39 landen. Duurzaamheid vormt de kern van hun strategie.
 • Heineken (familie Heineken-De Carvalho)
  Met de oprichting van Heineken in 1864 vormt het bedrijf een van de oudste familiebedrijven in Nederland. Tegenwoordig is Heineken de grootste bierbrouwerij van Europa. Zelfs de op één na grootste van de hele wereld. Dit hebben zij mede te danken aan hun filosofie: passioneel, innoverend en met de focus op de lange termijn.
 • Nike (familie Knight)
  In 1962 werd Nike opgericht onder de naam Blue Ribbon Sports door Bill Bowerman en Phil Knight. Beiden waren topatleten en deze ervaring droeg bij aan het succes van hun producten. Innoveren op een duurzame manier is iets wat zij continu nastreven.

 

Inloggen

Klik op onderstaande button om direct in te loggen in uw portefeuille.

Hulp nodig bij het inloggen? Klik hier voor een korte handleiding.

Wilt u liever direct inloggen bij de bank van uw keuze, klik dan hier.